Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost photo IMG_5479_zps3fpcrnkw.jpgEr du på udkig efter ny inspiration til din frokost? Så vil jeg anbefale dig at kigge med her. Jeg har nemlig fundet min nye favorit. Ristet rugbrødssandwich. Både på farten, i madpakken eller til lidt ekstra luksus derhjemme. Inspirationen til denne rugbrødssandwich kommer egentligt fra Kafbar9, en hyggelig lille cafe/kaffebar i København, hvor jeg var inde og spise frokost for en god måneds tid siden (se her).

Rugbrødssandwichen er fyldt med frisk spinat, avocado, hjemmelavet pesto og skiver af gedeost, og så er den klappet sammen og ristet i parisertoastmaskinen – virkelig nemt, sundt og super lækkert! Hvis du ikke er til gedeost, kan du sagtens bruge en anden god smelteost som fx mozzarella, gouda eller cheddar. Og hvis du ikke har en parisertoastmaskine kan du alternativt give rugbrødssandwichen et par minutter på hver side på en varm pande eller en ‘åben’ brødrister. Jeg kan helt sikkert også anbefale dig at eksperimentere med andet fyld – det har jeg ihvertfald tænkt mig. Jeg kunne forestille mig, at jeg næste gang vil prøve med laks, pesto, avocado og spinat eller kylling, spinat og chili mayo. Det kan dog også være, at jeg bare holder mig til denne kombi. Den er nemlig virkelig god! 😛

Se endnu flere frokost opskrifter lige her.

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost photo IMG_5468_zpsspzlmx8z.jpg

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost photo IMG_5481_zpsnwsq2wgo.jpg

Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost (1 person)

  • 2 skiver godt rugbrød (min favorit er softkernerugbrød)
  • frisk spinat
  • 1 stor tsk pesto (fx hjemmelavet eller købt)
  • 1/2 avocado, i skiver
  • 3 skiver gedeost fra rulle
  • citronsaft, peber, salt

 

Så nemt er det: Start med at riste de 2 skiver rugbrød lidt (jeg giver det 1 gang i brødristeren, hvor den normalt får 2). Smør pesto på begge skiver. Skyl spinat og kom lidt på den ene skive. Fordel skiver af avocado og gedeost oven på, dryp med citronsaft og drys med salt og peber. Klap sandwichen sammen og giv den cirka 2 minutter i parisertoastmaskinen – alternativt et par minutter på hver side på panden eller en ‘åben’ brødrister. Spis med den helst med det samme.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments