Nem lakselasagne med asparges og dild

Nem lakselasagne med asparges og dild

Jeg elsker laks, jeg elsker lasagne og så elsker jeg mad, der er nemt og hurtigt at lave. Og denne opskrift på nem lakselasagne går ind under alle tre kategorier. Jeg har i denne måned læseferie, har overstået alle mine skriftlige eksamener og er netop blevet færdig med min første mundtlige eksamen, der gik super fint. Så derfor er det rart med en lækker aftensmad, der samtidigt kan laves på cirka 20 minutter og derefter bare skal stå og hygge sig i ovnen.

Opskrifter på lasagne

Jeg er som sagt en stor fan af lasagne, specielt fordi den kan fyldes med alt, hvad køleskabet skulle byde på. På bloggen finder du andre lækre opskrifter på lasagne: en helt klassisk lasagnegræskar lasagne med spinat, ærter og ost, mexicansk lasagne med kål og chorizo eller spinat-lakselasagne med ricotta og tomatsauce– de er alle favoritter og gode til hver sin årstid (men hvis du spørger mig, kan jeg dog sagtens spise dem alle hele året rundt).

Nem lakselasagne med asparges og dild

Nem lakselasagne med friske lasagneplader og flødeost

Denne gang er det en opskrift på super nem lakselasagne lavet med friske lasagneplade og fyldt med en lækker, cremet hvid sauce lavet på blandt andet mælk og philadelphia. Derudover er den lagt i lag med røget laks, friske danske asparges og masser af frisk dild. Nååh ja, og så godt med citron. Det er super lækkert, meget simpelt og skal bestemt laves igen. Server gerne med en sprød, grøn salat. Er du vild med spinat? Så tilføj 200 g dampet spinat (vredet for den værste væske) mellem lagene.

Nem lakselasagne med asparges og dild

Nem lakselasagne med asparges og dild

En cremet, smagsfuld og super nem lakselasagne med røget laks, asparges, friske lasagneplader og masser af citron og dild. Server med en simpel salat, og der er mad til 4-5 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 350 g friske lasagneplader
  • 350 g røget laks
  • 18 asparges
  • 1 bundt frisk dild
  • 6 dl mælk
  • 200 g flødeost
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 øko citron (skallen)

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad

Fremgangsmåde

  • Kom mælk og philadelphia i en gryde og kog det langsomt op under omrøring.
  • Rør majsstivelse sammen med 1/2 dl vand og kom det i gryden.
  • Lad det koge op igen under omrøring, til det tykner lidt.
  • Rør citronskal, 1/2 tsk salt og godt med friskkværnet peber i og fjern gryden fra komfuret.
  • Skær laks i mindre stykker og hak dild.
  • Knæk den dårlige ende af asparges, skyl dem og skær dem i små stykker.
  • Smør et ovnfast fad med et tynd lag sauce.
  • Lav lagene: kom lasagneplader ovenpå, så laks, asparges, dild, sauce, lasagneplader osv… (du skal gerne have 3-4 lag af lasagneplader). Det øverste lag skal være lasagneplader og sauce.
  • Bag lasagnen i ovnen i cirka 20 minutter ved 220 grader. Server gerne med en sprød salat til.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments