Jeg er simpelthen så vild med dadelkugler eller dadeltrøfler, som jeg også kalder dem. Og især disse dadelkugler med appelsin og peanutbutter er så gode. Det er simpelthen ikke til at tro, at noget så lækkert kan være sundt. Men det betyder jo bare, at man kan spise endnu flere.
Opskrift på dadelkugler med appelsin og peanutbutter
Jeg har allerede lavet en del andre varianter af dadelkugler, men jeg vil dog sige, at denne version med revet appelsinskal, en smule peanutbutter og overtræk af mørk chokolade på toppen virkelig er blevet en favorit. Og det gode ved dadelkugler er, at du kan putte lige den smagsgiver i, som du bedst kan lide. Er du vild med dadelkugler, så bør du også prøve min dadelkugler med lakrids, dadelkugler med rom og bastognekiks eller dadelkugler med peanutbutter-midte.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Dadelkugler med appelsin, peanutbutter og chokolade
Ingredienser
- 20 dadler (juicy/bløde)
- 70 g mandler
- 1 øko appelsin (skallen)
- 1½ spsk god kakao
- 1 spsk peanutbutter
- 2 spsk appelsinsaft
- 40 g mørk chokolade (80 g hvis du vil have chokolade hele vejen rundt om)
Fremgangsmåde
- Rist mandler i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader og lad dem køle af.
- Fjern stenene fra dadlerne.
- Blend mandlerne i en foodprocessor eller minihakker til en mellemting mellem fint og groft hakket, så der stadig er lidt at tygge på.
- Tilsæt de stenfrie dadler, fintrevet skal fra appelsin, kakao og peanutbutter og blend til massen er sammenhængende.
- Hvis daddelmassen ikke kan køre rundt, kan du tilsætte lidt appelsinsaft.
- Rul kuglerne, sæt dem på en tallerken og kom den i køleskabet, imens du smelter chokoladen.
- Hak chokoladen og smelt den over vadbad.
- Tag kuglerne ud af køleskabet og dyp toppen i den smeltede chokolade.
- Opbevar dadelkuglerne på køl.