Dadelkugler med rom og bastogne kiks

11. oktober 2019
Dadelkugler med rom og bastogne kiks

Jeg har fået to nye roomies i min lejlighed, og det er noget så hyggeligt. Det er så dejligt at have nogle at spise med og deles om at lave mad med. Ligesom mig elsker de også at hygge med god mad og friskbagte boller, og så er vi blevet god til at fylde op i fryser og køleskab, så der altid er en bolle eller en rest aftensmad til travle dage. Og det er præcis, hvad disse dadelkugler med rom og bastogne kiks skal være klar til. Den lille (lækker)sult der midt på eftermiddagen eller om aftenen.

Opskriften tager egentligt udgangspunkt i mine dadelkugler med kiks og bailey. Denne gang har jeg så bare brugt bastogne kiks og romessens i stedet. Derudover består de af dadler, ristede mandler, havregryn, kakao og kokosolie. Så man kan vel godt sige, at de er halvsunde. Og de smager så VILDT godt. Lidt som krydrede romkugler. Jeg laver en stor portion og opbevarer dem på frys – her får de nemlig den lækreste, seje konsistens. Og så har jeg delt dem ud til alle, der er kommet på besøg, og de er faldet pladask for dem ligesom jeg. Seriøst, du MÅ prøve det.

Læs også: Kaffe cheesecake med chokolade og karamel / Romkugler med sorte bønner / Sunde snickers bidder / Dadel brownie med kokos swirl

Dadelkugler med rom og bastogne kiks
Dadelkugler med rom og bastogne kiks

Dadelkugler med rom og bastogne kiks (cirka 20 stk)

 • 1 dl mandler
 • 1 dl havregryn
 • 250 g friske dadler (juicy dadler)
 • 8 bastogne kiks
 • 2 spsk kokosolie
 • 2 spsk kakao
 • 2 tsk romessens
 • Et nip salt
 • Ristet kokos til at rulle i

Så nemt er det: Start med at riste mandler i ovnen i 6-8 minutter ved 175 grader. Blend dem til groft mandelmel i en blender/food processor. Blend kiks og havregryn i. Fjern sten fra dadler og blend dem i sammen med kokosolie, kakao, romessens og et pænt nip salt. Hvis det er svært at blende, kan du tilføje et par spsk varmt vand.

Rul dadelmassen til kugler og rul dem i ristet kokos eller lignende. Opbevar dem i en lufttæt boks på køl eller i fryseren (sidstnævnte er min favorit). Og lav endelig en stor portion – det vil du ikke fortryde!

  Svar