Dadelkugler med rom og bastogne kiks

Dadelkugler med rom og bastogne kiks

Jeg har fået to nye roomies i min lejlighed, og det er noget så hyggeligt. Det er så dejligt at have nogle at spise med og deles om at lave mad med. Ligesom mig elsker de også at hygge med god mad og friskbagte boller, og så er vi blevet god til at fylde op i fryser og køleskab, så der altid er en bolle eller en rest aftensmad til travle dage. Og det er præcis, hvad disse dadelkugler med rom og bastogne kiks skal være klar til. Den lille (lækker)sult der midt på eftermiddagen eller om aftenen.

Sunde romkugler – dadelkugler med rom

Opskriften tager egentligt udgangspunkt i mine dadelkugler med kiks og bailey. Denne gang har jeg så bare brugt bastogne kiks og romessens i stedet. Derudover består de af dadler, ristede mandler, havregryn, kakao og kokosolie. Så man kan vel godt sige, at de er halvsunde. Og de smager så VILDT godt. Lidt som krydrede romkugler. Jeg laver en stor portion og opbevarer dem på frys – her får de nemlig den lækreste, seje konsistens. Og så har jeg delt dem ud til alle, der er kommet på besøg, og de er faldet pladask for dem ligesom jeg. Seriøst, du MÅ prøve det.

Dadelkugler med rom og bastogne kiks
Dadelkugler med rom og bastogne kiks
Dadelkugler med rom og bastogne kiks

Dadelkugler med rom og bastogne kiks

5 fra 1 stemme
Antal: 20 stk
Forberedelse20 min

Ingredienser

  • 1 dl mandler
  • 1 dl havregryn
  • 250 g friske dadler (juicy dadler)
  • 8 bastogne kiks
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk romessens
  • 1 nip salt
  • 1 dl ristet kokos

Køkkenudstyr

  • Blender

Fremgangsmåde

  • Rist mandler i ovnen i 6-8 minutter ved 175 grader.
  • Blend de ristede mandler til groft mandelmel i en blender/food processor og blend derefter kiks og havregryn i.
  • Fjern sten fra dadler og blend dem i sammen med kokosolie, kakao, romessens og et pænt nip salt. Hvis det er svært at blende, kan du tilføje et par spsk varmt vand.
  • Rul dadelmassen til kugler og rul dem i ristet kokos eller lignende.
  • Opbevar dem i en lufttæt boks på køl eller i fryseren (sidstnævnte er min favorit). Og lav endelig en stor portion – det vil du ikke fortryde!
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments