Kanelsnurrer med marcipan

30. marts 2014
Kanelsnurrer med marcipan

Nu er jeg hjemme igen efter en uge i skønne Istanbul, og det er tid til at dele disse lækre kanelsnurrer. Jeg har mange gange lavet kanelsnegle, men nu skulle jeg prøve disse. Mange tror, inkluderet mig, at det er svært at sno snurrerne, men hvis du har en god metode, er det altså rigtig nemt. Du kan finde en guide længere nede.

Kanelsnegle vs Kanelsnurrer?
Ja hvad er egentlig bedst. Jeg er en person, der e l s k e r kanelsnegle (du kan finde opskrifter her og her), men de her kunne nemt blive en konkurrent. Jeg oplever nogle gange, at remoncen løber ud, men det undgår du ved denne metode + at remoncen er snoet godt rundt i dejen.

Jeg vil helt klart anbefale dig at prøve kanelsnurrerne. Det er en lækker kardemommedej, snoet med en remonce med marcipan – så lækre! Jeg vil helt klart eksperimentere med dem fremover, for der er så mange muligheder for fyld. Jeg tænker bær, tørret frugt, soltørrede tomater, ost, pesto, chokolade ? Uhh der er så mange lækre ingredienser at vælge imellem.

Find endnu flere opskrifter med kanel lige her.

Kanelsnurrer med marcipan

Kanelsnurrer med marcipan 10 stk

  • Dej: 22 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 80 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 lille æg
  • ca 6,5 dl hvedemel
  • Remonce80 g blødt smør
  • 2 spsk kanel
  • 90 g brun farin
  • 75 g marcipan

 

Så nemt er det: Start med at komme mælk og smør i en gryde, og varmt det op til smørret er smeltet. Lad det afkøle til det er lillefingervarmt. Smuldr gæren i en skål, hæld det lune mælkesmør over og opløs gæren. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt rundt. Tilsæt melet lidt ad gangen, imens der æltes. Ælt dejen i 10 minutter til den slipper skålen og er blank (jeg brugte en røremaskine til at røre dejen rundt, men du kan også gøre det med hænderne). Dæk skålen med et viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i en time.

Imens kan du lave remoncen. Riv marcipanen groft. Bland ingredienserne med en håndmikser til det er helt ensartet. Rul dejen ud til et rektangel på ca 30×40 cm, ca. 0.4 mm i tykkelse. Fordel remoncen ovenpå dejen. Fold rektanglet på den lange led og tryk kanterne lidt sammen. Skær dejen i 2 cm (i bredden) lange strimler. Tag en strimmel og skær den igennem på midten, men undlad at skære den sidste cm igennem. Det skal ligne et par lange bukser. Sno de 2 strimler om hinanden, hiv forsigtigt i den snoede strimmel, så den bliver lidt længere og bind så en knude. Gør det med alle og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Dæk snurrerne med et viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i 45 minutter. Bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter.
Lad dem afkøle og spis!

  • Reply
    Katrine
    31. marts 2014 at 12:01

    MMm de ser lækre ud! Dem vil jeg helt sikkert prøve til en af de kommende fødselsdage 🙂

  • Reply
    Anna
    1. april 2014 at 5:43

    Mange tak Katrine – de er bare SÅ gode! Vil meget gerne høre, hvad du synes 😉

  • Reply
    Anonym
    11. juli 2014 at 1:19

    Hej Anna,
    Du kan tro de bringer lykke her på kontoret. Tak for god inspiration her på bloggen:-)
    mvh Henriette

  • Reply
    Anna
    12. juli 2014 at 8:09

    Mange tak Henriette, jeg har også hørt fra min mor, at de blev rigtig gode – og tillykke med fødselsdagen!
    Det er altid skønt at få en god tilbagemelding 😉
    – Anna

  • Reply
    Belinda
    13. august 2015 at 16:07

    Hej Anna. Hvordan ser opskriften ud hvis man vil bruge en hel pakke gær?

    • Reply
      Anna
      13. august 2015 at 18:13

      Hej Linda.
      Så ville jeg nok bare sådan cirka gange alle de andre ingredienser med 2 🙂
      Kh Anna

Svar

Instagram