Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater

Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater

Frisk, cremet pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater. Det er en af mine yndlings pastaretter. Den blev faktisk bikset sammen ud fra det, der var i køleskabet og er siden hen blevet lavet mange gange. Billedet er måske ikke det bedste, men jeg lover, at retten er god. Det er en af mine livretter, og så er den virkelig nem at lave.

Det er super simpelt. Frisk bredbåndet pasta, spinat, røget laks, langtidsbagte tomater, citron, philadelphia og purløg. Når du har bagt tomaterne, tager det ikke mere end 15 minutter at bikse resten sammen. Det eneste der tager tid med denne pasta er de langtidsbagte tomater. Hvis du har travlt kan du skrue op til 175 grader og give dem 20 minutter i steder.

Find endnu flere lækre pastaretter lige her.

Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater (aftensmad til 3-4 personer)

  • 250 g frisk spinat
  • 20 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 200 g røget laks
  • 375 g frisk pappardelle pasta (eller andet bredbåndet pasta)
  • 2 spsk. philadelphia / mascarpone
  • 4-5 spsk mælk
  • en håndfuld frisk purløg
  • saft fra 1/2 citron
  • salt, peber og sukker


Så nemt er det: 
Start med at skære cherrytomaterne i halve og vende med lidt olivenolie, salt, peber og sukker. Bag dem i ovnen i 1 time ved 125 grader dryppet med lidt olivenolie og drysset med lidt salt, peber og 1 tsk sukker. Når de har været inde i 50 minutter, kan du starte på resten.
Skræl og hak rødløget fint og steg det i en stor pande i en smule olivenolie i et par minutter. Kom spinat på og lad det falde sammen. Skru ned på mellemvarme. Skær laksen i små tern og kom det på panden. Bland philadelphia og mælk med en ske i et glas og kom det på panden og rør rundt i et par minutter.

Kog imens den friske pasta efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra (men gem lidt af kogevandet). Kom de langtidsbagte tomater, pasta og citronsaft på panden. Varm det langsomt op og kom evt lidt af pasta-kogevandet på, hvis det er for “tørt”. Pyt med finthakket purløg.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments