Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater
En af mine yndlings pastaretter med frisk pasta, røget laks, spinat, masser af citron og langtidsbagte tomater. Opskriften er nok til 3-4 personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse1 timet
Ingredients
20cherrytomater
250gfrisk spinat
1rødløg
200grøget laks
375gfrisk pasta(fx pappardelle eller fettuccine)
2spsk.flødeost(eller mascarpone)
5spskmælk(alternativt vand)
1håndfuldfrisk purløg(eller persille)
½citron
salt og peber
1tsksukker
Fremgangsmåde
Skær cherrytomater i halve og vend med lidt olivenolie, salt, peber og sukker.
Bag dem i ovnen i 1 time ved 125 grader. Når de har været inde i 50 minutter, kan du starte på resten.
Skræl og hak rødløg fint og steg det i en stor pande i en smule olivenolie i et par minutter.
Kom spinat på og lad det falde sammen.
Skru ned på mellemvarme. Skær laksen i små tern og kom det på panden.
Bland philadelphia og mælk med en ske i et glas og kom det på panden og rør rundt i et par minutter.
Kog imens den friske pasta efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra (men gem lidt af kogevandet).
Kom de langtidsbagte tomater, pasta og citronsaft på panden. Varm det langsomt op og kom evt lidt af pasta-kogevandet på, hvis det er for “tørt”. Pyt med finthakket purløg.