Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas

Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas

Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas. Uhh det er altså bare guf! Det er ikke længe siden, at jeg så en opskrift fra Green Kitchen Stories kogebog af baked oatmeal, som jeg blev inspireret af til denne lækre morgenmad. Jeg har før hørt om bagt grød i forskellige varianter, og sidste søndag skulle den altså laves.

Bagt grød er super nemt og virkelig lækkert. Det er lidt som at spise kage til morgenmad, men egentlig er den ret sund og fyldt med gode ingredienser. Jeg har fyldt den med forskellige bær, havregryn, ingefær og citron og toppet med en sprød kokos-nøddeknas. Biks retten sammen, smid den i ovnen, tag en kop kaffe og nyd din stille morgen, indtil hele hytten dufter og morgenmaden er klar.

Find flere opskrifter på grød lige her.

Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas
Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas

Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas (morgenmad til 4-5 personer)

 • 400 g friske eller optøede bær (jeg brugte en blanding af hindbær, jordbær, brombær og blåbær)
 • 175 g grovvalsede havregryn
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk friskrevet ingefær
 • skal fra 1/2 øko citron
 • 2 æg
 • 5 dl mælk
 • 1 vaniljestang
 • 1/2 dl akaciehonning eller sirup
 • 2 spsk kokosmel
 • 1 spsk kokosolie + lidt til at smøre formen
 • 30 g græskarkerner
 • 70 g mandler

Så nemt er det: Start med at smøre en form (ca 20×25 cm) med lidt kokosolie. Fordel bær på bunden af formen. Bland havregryn, citronskal, revet ingefær, korn fra vaniljestangen, bagepulver og en drys salt i en skål og fordel det udover bærrene. Pisk æg og mælk sammen. Bland mandler, græskarkerner, akaciehonning, kokosmel og kokosolie med hænderne i en lille skål. Hæld æggemassen udover bær og gryn og fordel nøddeblandingen ovenpå.

Bag grøden i 40 minutter ved 180 grader, til nødderne er sprøde og grøden har sat sig. Lad den køle lidt af og nyd den alene eller med mælk/yoghurt til. Der var en rest tilbage, som jeg spiste kold til morgenmad dagen efter – det kan også anbefales!

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments