Bagt grød med pærer, dadler og nødder

Bagt grød med pærer, dadler og nødder

Hvis jeg nu siger, at du kan spise bagt grød til morgenmad, der smager syndigt som kage. Hvad siger du så? Jeg lavede en stor portion bagt grød med pærer til min roomie og jeg, så vi havde til et par morgener. Og da hun smagte det, kiggede hun bare på mig og sagde: “Ej det smager jo som kage. Er du sikker på, at det ikke er kage Anna?”.

Bagt grød med pærer og nødder

Denne bagte grød er dog ikke i nærheden af kage – den er fyldt med gode sager som havregryn, pærer, varme krydderier, søde dadler og sprødt nøddeknas på toppen. Den er perfekt på en morgen, hvor du har lidt længere tid og gerne vil forkæle dig selv eller måske hele huset med lækker morgenmad. Du kan både spise den varm eller kold (også dagen efter) med mælk, yoghurt eller bare som den er. Jeg tænker, at grøden også kan bages i små forme og tages med som snack. Det vil jeg prøve næste gang.

Hvis du er vild med denne, bør du prøve bagt grød med bær eller eller bagt gulerodskagegrød.

Bagt grød med pærer, dadler og nødder
Bagt grød med pærer, dadler og nødder
Bagt grød med pærer, dadler og nødder

Bagt grød med pærer, dadler og nødder

Lækker bagt grød krydret med kanel og kardemomme og fyldt med pærer, dadler og nødder. Spis den som den er eller med en klat yoghurt eller mælk på.
5 fra 1 stemme
Antal: 5 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

  • 5 dl havregryn (grovvalsede)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 nip salt
  • 5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk honning
  • 1 håndfuld nødder (fx hasselnødder og mandler)
  • ¾ dl dadler (hakkede)
  • 2 pærer (gerne modne)

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad

Fremgangsmåde

  • Bland havregryn, salt og krydderier i en skål.
  • Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
  • Skær pærer i små tern og hak nødderne groft.
  • Smelt kokosolie og honning, fx i en mikrobølgeovn og rør det sammen med nødderne.
  • Smør et ildfast fad (ca 22 x 22 cm) med en smule kokosolie og spred pærer og dadler ud på bunden.
  • Fordel havregrynsblandingen ovenpå, hæld ægge/mælke-blandingen over og drys til sidst med nødderne.
  • Pynt gerne med skiver af pærer på toppen også.
  • Bag grøden ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter
  • Lad den køle af i 5-10 minutter, inden du spiser.

Laver du denne portion bagt grød med pærer ville jeg elske at se det på Instagram – tag mig gerne med @annabartels eller #annamad.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments