Bagt grød med pærer, dadler og nøddeknas

19. marts 2017

Bagt grød med pærer, dadler og nødderBagt grød med pærer, dadler og nødder. Hvis jeg nu siger, at du kan spise bagt grød til morgenmad, der smager syndigt som kage. Hvad siger du så? Jeg lavede en stor portion bagt grød med pærer til min roomie og jeg, så vi havde til et par morgener. Og da hun smagte det, kiggede hun bare på mig og sagde: “Ej det smager jo som kage. Er du sikker på, at det ikke er kage Anna?”.

Denne bagte grød er dog ikke i nærheden af kage – den er fyldt med gode sager som havregryn, pærer, varme krydderier, søde dadler og sprødt nøddeknas på toppen. Den er perfekt på en morgen, hvor du har lidt længere tid end de sædvanlige 5-10 minutter. Den smager dog også virkelig godt kold dagene efter, serveret med kold mælk, yoghurt eller bare alene. Jeg tænker, at grøden også kan bages i små forme og tages med som snack. Det vil jeg prøve næste gang 🙂

Læs også: Bagt grød med bær og nøddeknas / Bagt æblekage-grød / Bagt grød med banan og nødder / Bagt gulerodskage-grød

Bagt grød med pærer, dadler og nødder Bagt grød med pærer, dadler og nødder

Bagt grød med pærer, dadler og nøddeknas (til 4-5 personer)

 • 5 dl havregryn
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 stor tsk stødt kanel
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • et pænt nip salt
 • 5 dl mælk
 • 1 stort æg
 • 1 spsk kokosolie
 • 1 spsk honning
 • 1 håndfuld blandede nødder (fx hassel og mandler)
 • 3/4 dl hakkede dadler eller rosiner
 • 2 mellemstore pærer, gerne modne

Så nemt er det: Start med at blande havregryn, salt og krydderier i en skål. Pisk æg og mælk sammen i en anden skål. Skær pærer i små tern og hak nødderne groft. Smelt kokosolie og honning, fx i en mikrobølgeovn og rør det sammen med nødderne.

Smør et ildfast fad (ca 22 x 22 cm) med en smule kokosolie og spred pærer og dadler ud på bunden. Fordel havregrynsblandingen ovenpå, hæld ægge/mælke-blandingen over og drys til sidst med nødderne. Pynt gerne med skiver af pærer på toppen også. Bag grøden ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter og lad den derefter køle af i 5 minutter, inden du spiser. Server fx med en klat yoghurt eller kold mælk og gem endelig eventuelle rester til dagen efter.

  Svar