Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas
En lækker, sund morgenmad a la bagt grød med bær, kokos og nøddeknas. Opskriften er til 4-5 personer og kan spises, som den er eller med kold mælk/yoghurt til. Den er både god varm og kold.
5
fra
2
stemmer
Servings:
4
personer
Forberedelse
15
minutter
min
Tilberedelse
40
minutter
min
I alt
55
minutter
min
Ingredienser
400
g
bær
(friske eller optøede fra frost)
175
g
havregryn
(grovvalsede )
1
tsk
bagepulver
1
tsk
ingefær
(fintrevet)
½
øko citron
(skallen)
2
æg
5
dl
mælk
1
vaniljestang
(eller ½ tsk vaniljepulver)
½
dl
akaciehonning
( eller sirup)
2
spsk
kokosmel
1
spsk
kokosolie
( + lidt til at smøre formen)
30
g
græskarkerner
70
g
mandler
Fremgangsmåde
Smør en form (ca 20×25 cm) med lidt kokosolie. Fordel bær på bunden af formen.
Bland havregryn, citronskal, revet ingefær, korn fra vaniljestangen, bagepulver og en drys salt i en skål og fordel det udover bærrene.
Pisk æg og mælk sammen.
Bland mandler, græskarkerner, akaciehonning, kokosmel og kokosolie med hænderne i en lille skål.
Hæld æggemassen udover bær og gryn og fordel nøddeblandingen ovenpå.
Bag grøden i 40 minutter ved 180 grader, til nødderne er sprøde og grøden har sat sig.
Lad den køle lidt af og nyd den alene eller med mælk/yoghurt til.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest