Hokkaido lasagne med spinat, ærter og ost

Hokkaido lasagne med spinat, ærter og ost
Virkelig lækker vegetar lasagne med hokkaido-græskar, spinat, ærter, hytteost og sprødt låg

I dag får du opskriften på en virkelig lækker vegetarisk hokkaido lasagne med spinat, ærter, hytteost og et sprødt låg af smeltet ost. Jeg syntes engang, at det med vegetarretter godt kunne være ret svært, fordi jeg fik en følelse af, at der var noget, der manglede.
Men jeg har siden hen lavet en masse vegetarretter og har bekræftet det, mange vegetarer siger – man kan sagtens spise et måltid uden kød!

Det her er et bud på en super god, nem og sund vegetarret, hvor du ikke mangler kød. Den blev ihvertfald ret positivt modtaget herhjemme. Kombinationen af pasta med det lidt søde græskar, spinat, ærter sammen med chili, muskat og det sprøde låg af pastaplader med ost på, det var altså virkelig lækkert!

Find endnu flere opskrifter på lasagne lige her.

Hokkaido lasagne med spinat, ærter og ost (til 4-5 sultne personer)

  • 1 hokkaidogræskar (eller butternut)
  • Pastaplader
  • Ca. 500 g frossen spinat (optøet)
  • 250 g hytteost
  • 3 store håndfulde ærter
  • Chiliflager
  • Godt med salt
  • Skal fra 1 citron
  • Muskat
  • 1 stor håndfuld revet ost


Så nemt er det: Start med at skrælle hokkaido-græskarret (jeg brugte en helt normal kartoffelskræller). Halver herefter græskarret og skrab kernerne ud og skær græskarret i tern. Kog ternene i ikke-saltet vand i ca 15 minutter, alt efter hvor store dine tern er – de skal være møre. Hæld det meste af vandet fra, gem det dog. Blend græskarret med en stavblender, godt med salt, peber, lidt chiliflager, revet citronskal og friskrevet muskat. Smag til med ekstra kogevand og krydderier. Konsistensen skal være som en tyk suppe.

Nu skal du til at lægge det i lag. Kom først græskarsauce i bunden af det ovnfaste fad, fordel lidt spinat henover og drys med ærter, klatter af hytteost og et lag pastaplader. Fortsæt til der ikke er mere fyld – det sidste lag skal være pastaplader med græskarsauce ovenpå. Drys den revne ost udover.

Bag din hokkaido lasagne i cirka 40 minutter ved 200 grader. Skru lidt ned, hvis den bliver for mørk.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments