Hjemmelavet mysli

Hjemmelavet mysli
Lækker sprød, knasende og hjemmelavet mysli med rugbrødscrunch, havregryn, nødder og kerner

Jeg har set så mange lave deres egen hjemmelavet mysli, så nu måtte det også blive min tur. Opskriften har jeg lånt af min mor, og den er bare god!
Denne version af mysli er lavet på rugbrød, som giver det en masse knas og gør dig ekstra mæt. Udover rugbrød, er der også havregryn, solsikkekerner, mandler og hasselnødder, og lidt olie til at gøre det dejlig sprødt, og så er det utrolig nemt!

Myslien er god knasende og har en lille smule sødme fra honningen. Så er der lækre ristede nødder og kerner i. Det ekstra gode er, at man kan variere efter, hvad man nu har i skabet, eller hvad man bedst kan lide.

Jeg spiser denne mysli ovenpå Arla A38 cheasy, som er en syrlig, fedtfattig yoghurt med lidt frisk frugt som blåbær, jordbær, æbler eller lignende. Den syrlige yoghurt går rigtig godt sammen med den knasende mysli, men myslien er helt klart også god med græsk yoghurt eller andre former for yoghurt.

Find flere opskrifter på mysli lige her.

Hjemmelavet mysli (Til mængden på billedet, ca til 10 portioner – 30 minutter)

Hjemmelavet mysli 1

Du skal bruge: 
5 skiver rugbrød (gerne en rest, som snart skal bruges)
2 små håndfulde nødder og kerner (jeg brugte mandler, hasselnødder og solsikkerkerner. Du kan også bruge græskarkerner, valnødder og solsikkerkerner)
1/2 dl vindruekerneolie (eller en anden smagsneutral olie)
2 små håndfulde grovvalsede havregryn
1/2 dl akaciehonning (hvis du gerne vil have den lidt sødere, kan du putte mere i)


Så nemt er det: 
Blend/hak rugbrødet i en lille hakker, lidt ad gangen. Du kan også bruge en blender eller gøre det med en kniv, men jeg ville foreslå hakkeren Det skal bare blive finthakket. Hak derefter nødderne, ikke kernerne, i den lille hakker. Det skal være sådan, at nogle af nødderne er finthakket og nogle stadig er hele.
Bland rugbrødssmulder, nødder, kerner, havregryn, olie og akaciehonning i en skål, og rør det godt sammen. Tænd ovnen på 170 grader. Kom bagepapir på en bageplade, og kom myslien ovenpå. Bag først i 10 minutter. Åben ovnen og rør så godt rundt i det. Dette gøres for at få det hele ristet lige meget. Giv det 10 minutter mere i ovnen, men hold øje med det. Det må ikke brænde på. Du kan evt røre rundt i det en gang til.

Lad det køle af, inden du putter det op i en beholder og opbevare det lufttæt. Det kan godt holde sig 1 uge eller 2.

Hjemmelavet mysli 3

Hvis du vil gøre det lidt mere luksus, kan du komme rosiner, tranebær eller ligefrem vende hakket chokolade i, når det har været i ovnen. Kun fantasien sætter grænser 😉

Hjemmelavet mysli 5
Denne fulde portion

Anna

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments