One pot pasta med broccoli, edamamebønner og parmesan

Sunde rugbrødsromkugler

Sunde rugbrødsromkuglerHar du også ofte en rest rugbrød liggende, du ikke har fået brugt? Når det sker herhjemme, vælger jeg 3 af følgende prioriterede valgmuligheder: rister det, laver det til øllebrød og nu også rugbrødsromkugler. Det er faktisk ret genialt og ret lækkert og ret anbefalelsesværdigt som en sundere snack. Jeg har tidligere lavet både den klassiske og alt for lækre luksus version, men jeg har også kastet mig ud i en sund version af romkugler med sorte bønner.

Denne gang er det dog med en rest rugbrød, og det er heller ikke dårligt. Udover rugbrød er romkuglerne som traditionelt lavet med (hjemmelavet) hindbærmarmelade, kakao og romessens, og så har jeg tilføjet dadler, kokosolie og havregryn. De er ikke ultrasøde, men de smager af romkugler og er perfekte som en sundere snack, til madpakken, eftermiddagssulten eller til hverdagsaftenhygge. Jeg lavede dem til min ellers lidt skeptiske familie (helt fra morfar til lillesøster), og de var ret vilde med dem på trods af den sundere version.

Læs også andre sunde snacks: Rugboller med chokolade / Luksus mysli snacks med tahin / Favorit dadelkugler med lakrids / Mandelsmørfyldte dadler

Sunde rugbrødsromkugler Sunde rugbrødsromkugler Sunde rugbrødsromkugler

Rugbrødsromkugler (ca 25 stk)

 • 200 g rugbrød
 • 150 g friske dadler, uden sten (gerne juicy dadler)
 • 175 g frosne hindbær 
 • 2 spsk honning
 • 2 spsk smeltet kokosolie
 • 4 spsk god kakao
 • ca 2-3 spsk romessens
 • 1/2 tsk fint salt
 • 1 dl havregryn
 • pynt: kokosmel, tørret tranebærpulver, frysetørrede bær eller lignende

 

Så nemt er det: Start med at lave hindbærkompot ved at koge bær op med honning og et par spsk vand. Lad det boble op og tag det så af varmen for at afkøle en smule. Hæld den lune bærmos over rugbrødet og mos det sammen. Kom det i en foodprocessor eller stor minihakker med kokosolie, dadler, kakao, romessens, salt og havregryn og blend godt. Smag til med romessens og kakao.

Kom romkuglemassen på køl i en times tid og rul dem så til små rugbrødsromkugler og tril dem i eksempelvis kokosmel og tranebærpulver/frysetørrede bær. Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

 • Helle Fisker

  Lyder lækre, de skal prøves i week enden, hvem har ikke en rest rugbrød af og til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ja lige præcis Helle!
   Jeg håber, at du kan lide dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot pasta med broccoli, edamamebønner og parmesan