Mazarinbund med mandler, hyldeblomstcreme og friske bær

Spinatsalat med nektariner, avocado og krydderristede mandler

Spinatsalat med nektariner, avocado og krydderristede mandler photo IMG_5551_zpsp4pmnjur.jpgDet er ved at være sidst på sommeren, og hvor de fleste er startet i skole eller på arbejde igen, står dette år på et sabbatår for mit vedkommende. Og jeg glæder mig så meget, især til at få mere tid til at lave en masse lækker mad!. Jeg har også fået et arbejde på den hyggeligste cafe, og derefter ser jeg, hvor det fører hen.

Forleden dag havde jeg en veninde på besøg, og vi havde besluttet os for at lave grillmad. Vi marinerede kyllingebryster i en asiatisk marinade, grillede dem på grillen og serverede denne salat til. Salaten består af frisk spinat, saftige nektariner, avocado, rødløg og sprøde, krydrede og ristede mandler. Spinatsalat med nektariner, avocado og krydderristede mandler photo IMG_5549_zpso3czs1rq.jpgMandlerne er nemme at lave, krydret med blandt andet spidskommen og paprika og derefter langtidsristet i ovnen. De kan også sagtens spises alene som snack, appetizer eller lignende. Hvis du leder efter andre opskrifter på spinatsalat, kan jeg blandt andet anbefale denne med nektariner, grillost og karamelliserede rødløg eller denne med grillost og langtidsbagte tomater.

Spinatsalat med nektariner, avocado og krydderristede mandler photo IMG_5554_zps1gnvmrhs.jpg

Spinatsalat med nektariner, avocado og krydderristede mandler (tilbehør til 4)

  • kryddermandler: 1 stor håndfuld mandler
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • derudover: 1/2 pose frisk spinat
  • 1 1/2 avocado
  • 2 nektariner
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • saft fra 1/2 citron
  • 1 spsk honning

 

Så nemt er det: Du skal starte med at lave mandlerne. Vend dem med vand, chiliflager, paprika, spidskommen og et godt drys salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen ved 130 grader i cirka 1 time, vend et par gange undervejs. Kom mandlerne over på en kold flade for at køle hurtigere af, men GEM resterne af krydderierne, der ligger tilbage på bagepapiret.

Skyl spinat. Halver avocado, skrab kødet ud og skær det i tynde skiver. Skær også nektariner og rødløg i tynde skiver. Fordel alle 3 ting oven på spinaten på et fad eller i en skål. Rør citronsaft, olivenolie, honningen og krydderierne fra bagepapiret sammen og dryp det over spinatsalaten. Drys med mandlerne.

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

  • Tack för all inspirerande mat i din blogg!
    Salladen var verkligen läcker och mandlarna kommer att bli en favorit :grinning:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Det er jeg virkelig glad for at høre Lars!
      Ja de mandler kan man da næsten spise til alt eller bare som snack ik? 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mazarinbund med mandler, hyldeblomstcreme og friske bær