Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg

Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløgDet her er en super simpel og skøn sommersalat med masser af farve, saftighed og smag. En spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede løg. Den er perfekt til grillsæsonen, men jeg kunne nu godt spise den hele året rundt. Imens du læser dette, sidder jeg formentlig nede på Kreta og bader, læser og spiser masser af lækker græsk mad i solen.

I mellemtiden vil jeg lige dele opskriften på denne salat, som jeg serverede til min studenterfest sammen med blandt andet grillede bøffer, nye kartofler med citron, olivenolie og dild og 2 andre salater der minder om denne melonsalat med avocado, ærter og cashewnødder + tomatsalat med nektariner, feta og pesto (her var nektariner udskiftet med vandmelon). Kombinationen af sprøde spinatblade sammen med solmodne, saftige nektariner, saltet og grillet grillost og de søde, bløde karamelliserede rødløg – det er altså bare guf! Du kan både spise salaten i sig selv, fx til frokost, eller du kan servere den sammen med et stykke (grillet) kød, kylling eller fisk. Hvis det hele så indtages på terrassen på en sommeraften, bliver det bare endnu bedre ☼

Find endnu flere salatopskrifter lige her.

Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg

Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg

Spinatsalat med grillost, nektariner og karamelliserede rødløg

  • 2 store håndfulde spinat
  • 2 solmodne nektariner
  • 2 store eller 3 mindre rødløg
  • 175 g grillost (alternativt feta eller halloumi)
  • salt + 1 tsk sukker
  • citronsaft, olivenolie, akaciehonning

 

Så nemt er det: Start med at skrælle rødløg, halvere dem på langs og skære dem i små både. Kom 2 spsk olie på en pande. Hæld løgene på, steg et par minutter og tilsæt så lidt salt og 1 tsk sukker. Steg dem ved middelvarme i cirka 10-15 minutter, til de er bløde og næsten karamelliserede. 

Skær grillost i mindre stykker a la billedet ovenover. Varm en tør grillpande eller grill op til høj varme og grill skiverne et par minutter på hver side, til de får fine, brune grillstriber. Skyl spinaten og skær nektarinerne i små både. Det gøres nemmest ved at skære indtil stenen hele vejen rundt om og derefter “dreje” de halvdele fra hinanden. Rør 1-2 spsk olivenolie sammen med citronsaft og lidt honning (smag til), anret salaten og dryp dressingen over.

 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments