Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico

Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico

Jeg er jo pt. i praktik og får kantinemad på mit arbejde. Det er altså virkelig en opgradering i forhold til den sædvanlige rugbrødsmad og frugt i madpakken på studiet. Jeg har kun et par uger tilbage af mit halve års praktik, og udover at jeg selvfølgelig kommer til at savne alle de søde mennesker og arbejdet med København, så er kantinen altså også en punkt, jeg vil savne. Den anden dag fik vi fx en virkelig lækker spinatsalat med syltede rødløg, nødder og balsamico, som jeg bare måtte hjem og efterligne.

En simpel og lækker spinatsalat

Denne spinatsalat er egentligt super simpel. Den består af frisk spinat, syrlige hjemmesyltede rødløg, saltet feta, sprøde honningristede solsikkekerner og en tyk balsamico. Hvis du har lavet syltede rødløg på forhånd (jeg har en god opskrift på syltede rødløg sødet med honning), så kan du lave salaten på 10 minutter.

Hvad serverer jeg til min spinatsalat?

Server denne spinatsalat til kød eller kylling. Du kan også servere noget lækkert brød til. vis du ville holde det vegetarisk, så kan du tilføje kogte perlebyg, quinoa, fuldkornsris eller pasta, og så har du endda en mættende salat, der også kan spises som frokost på madpakken.

Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico
Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico

Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico

Brug denne spinatsalat som tilbehør til kød eller kylling, eller tilføj korn eller byg og spis den som måltidssalat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min

Ingredienser

  • 200 g frisk spinat
  • 1 håndfuld solsikkekerner (eller andre nødder/kerner – valnødder er også godt)
  • 1 tsk honning
  • 3 spsk syltede rødløg
  • 80 g feta
  • balsamico (gerne en tyk én)
  • flagesalt og peber
  • ¼ citron

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rist kernerne på en middelvarm pande med honning og et drys flagesalt.
  • Skyl spinat, kom det i en skål og vend med lidt citronsaft.
  • Fordel syltede rødløg, smuldret feta og kerner på toppen.
  • Dryp med balsamico efter smag og drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments