Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico

13. juni 2018

Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamicoJeg er jo pt. i praktik og får kantinemad på mit arbejde. Det er altså virkelig en opgradering i forhold til den sædvanlige rugbrødsmad og frugt i madpakken på studiet. Jeg har kun et par uger tilbage af mit halve års praktik, og udover at jeg selvfølgelig kommer til at savne alle de søde mennesker og arbejdet med København, så er kantinen altså også en punkt, jeg vil savne. Den anden dag fik vi fx en virkelig lækker spinatsalat med syltede rødløg, nødder og balsamico, som jeg bare måtte hjem og efterligne.

Denne spinatsalat er egentligt super simpel. Den består af frisk spinat, syrlige hjemmesyltede rødløg, saltet feta, sprøde honningristede solsikkekerner og en tyk balsamico. Hvis du har lavet syltede rødløg på forhånd (jeg har en god opskrift sødet med honning lige her), så kan du lave salaten på 10 minutter. Server den til kød eller kylling eller tilføj kogte perlebyg, quinoa, fuldkornsris eller pasta, og du har en mættende salat, der også kan spises som frokost på madpakken.

Læs også andre simple salater: Tomatsalat med nektariner, pesto og feta / Rødbederåkost med nøddedrys / Kålsalat med avocado, grape og saltede mandler / Asiatisk grøn salat med lime-ingefærdressing / Melonsalat med mynte og cashewnødder 

Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico

Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico (tilbehør til 3-4 personer)

  • 200 g frisk spinat
  • 1 håndfuld solsikkekerner (eller andre nødder/kerner – valnødder er også godt)
  • 1 tsk honning
  • et par spsk syltede rødløg (jeg bruger denne opskrift)
  • 80 g feta
  • balsamico, gerne en tyk en
  • flagesalt, peber og citronsaft

 

Så nemt er det: Start med at riste kernerne på en middelvarm pande med honning og et drys flagesalt. Skyl spinat, kom det i en skål og vend med lidt citronsaft. Fordel syltede rødløg, smuldret feta og kerner på toppen. Dryp med balsamico efter smag og drys med flagesalt og friskkværnet peber.

    Svar