Squashkage med pekannødder og citron-cream cheese frosting

Squashkage

Jeg elsker sådan en rigtig skærekage. Hvis der var en, der spurgte mig, hvilke slags kager jeg bedst kan lide, så vil det helt sikkert være skærekager (eller cookies). Muffins og portionsanrettede kager siger mig ikke lige så meget – måske fordi man af skærekager kan skære et lige så stort stykke, som man vil have. Kagen her er bagt i en 18 cm springform, men du kan sagtens lave dobbelt portion og bage den i en almindelig 22-24 cm springform.

Opskrift på squashkage

Squashkagen er svampet og fyldt med varme krydderier, pekannødder og rosiner. Og så er kagen toppet med den lækreste, cremede cream cheease frosting med masser af citron, der giver det et syrligt twist, som passer virkelig godt til den lidt søde kage. Inspirationen til denne squashkage kommer fra opskriften på min gulerodskage, hvor jeg bare har skiftet gulerødder ud med squash, pekannødder med valnødder og tilføjet lidt ekstra krydderier, hvilket også er skylden i, at ingredienslisten bliver lidt lang. Det skal du ikke lade dig skræmme af – de gør kun kagen endnu bedre! Elsker du chokolade, så bør du prøve min lignende opskrift på squashkage med chokolade.

Squashkage
Squashkage med pekannødder og citron-cream cheese frosting 1

Squashkage med pekannødder og citron-cream cheese frosting

En lækker svampet squashkage fyldt med rosiner og pekannødder og toppet med den bedste citron-cream cheese frosting.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter

Ingredienser

  • 130 g smør (blødt )
  • 125 g brun farin
  • 2 æg
  • 135 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 200 g squash (groftrevet)
  • 1 dl rosiner
  • 1 håndfuld pekannødder (kan erstattes med valnødder)
  • 1 nip salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt nelliker
  • 125 g flødeost (ikke light)
  • 30 g flormelis
  • 1 øko citron (skal fra den hele og 2 spsk saft)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Pisk det bløde smør sammen med farin og æg.
  • Bland mel, bagepulver, natron, salt og krydderier i en anden skål
  • Pisk skiftevis mel-blanding og groftrevet squash i smør-blandingen.
  • Hak nødderne groft og vend dem i dejen sammen med rosiner.
  • Hæld dejen i en smurt springform (18 cm) og bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 45-50 minutter – tjek med en stegenål eller lignende, om den er gennembagt.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Rør flødeost sammen med flormelis, citronskal og saft og fordel det på den kolde kage. Pynt gerne med citronskal og hele pekannødder på toppen.

Bager du kagen her, så skal du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Vil elske at se jeres kreationer!

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments