Squashkage med cream cheese frosting

Squashkage med cream cheese frosting

Jeg havde virkelig meget lyst til at forsøde weekenden med en lækker skærekage, og valget faldt på krydret squashkage med cream cheese frosting. For ligesom gulerodskage, går du bare aldrig galt i byen med sådan én – i hvert fald ikke, hvis du spørger mig. Og hvis du også spørger mig, så laver jeg den bedste cream cheese frosting. Min hemmelig er en smule citronsaft og -skal, som giver en skøn syrlig-sødme til den lækre frosting. Og jeg blev heldigvis ret populær herhjemme, fuldtsændig som min yndlings gulerodskage.

Verdens bedste squashkage med cream cheese frosting

Denne saftige squashkage med cream cheese frosting er krydret med kanel og kardemomme og fyldt med hasselnødder og mørk chokolade. Har du lidt stødt nelliker, så tilføj også 1/2 tsk af det i dejen. Er du mere til valnødder, så byt dem ud med hasselnødder. Er du ligeså mere til rosiner end chokolade, så kan du også bytte dem ud. Eller har køre det hele sammen. Jeg blev nedstemt ift. valnødder og rosiner (som ellers havde været mit første valg) herhjemme, så i dag blev versionen med hasselnødder og mørk chokolade. Og det smager bestemt heller ikke dårligt. Kagen er rimelig nem at lave og holder sig frisk og lækker på køl i flere dage. Og den er verdens bedste, hvis du spørger mig. Er du mere til squashkage uden chokolade, kan du prøve denne squashkage med pekannødder og rosiner.

Squashkage med cream cheese frosting
Squashkage med cream cheese frosting
Squashkage med cream cheese frosting

Squashkage med cream cheese frosting

5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse45 min

Ingredienser

Squashkage

  • 3 æg
  • 200 g brun farin
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 250 g squash
  • 75 g ristede nødder (hasselnødder, valnødder eller lignende)
  • 75 g mørk chokolade

Cream cheese frosting

  • 200 g flødeost (philadelphia – ikke light)
  • 50 g flormelis
  • 1 citron (øko, saft fra den hele + skal fra 1/2)

Noter

Opbevar kagen på køl – den holder sig fugtig og god i flere dage.

Køkkenudstyr

  • Brødform
  • Elpisker
  • Si
  • Dejskraber
  • Rivejern

Fremgangsmåde

Squashkage

  • Pisk æg og brun farin luftigt i en skål.
  • Rør mel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme sammen og si halvdelen af det i den luftige æggemasse. Vend forsigtigt sammen med en dejskraber.
  • Vend olie i og derefter retsten af melblandingen, sigtet.
  • Riv squash groft og hak de ristede nødder og den mørke chokolade groft. Vend alle tre ting i dejen.
  • Fór en brødform med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Bag din squashkage ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Stik en stegenål eller kniv ned i midten – er den fri for rå dej, er den færdig. Lad den køle helt af.

Cream cheese frosting

  • Rør din cream cheese frosting sammen af flødeost, flormelis, citronsaft og -skal og smag til efter din foretrukne sur-søde balance. Jeg kan godt lide den lidt syrlig-sød.
  • Fordel cream cheese frosting på den kolde kage.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments