Squashkage med cream cheese frosting

22. august 2020
Squashkage med cream cheese frosting

Jeg havde virkelig meget lyst til at forsøde weekenden med en lækker skærekage, og valget faldt på krydret squashkage med cream cheese frosting. For ligesom gulerodskage, går du bare aldrig galt i byen med sådan én – i hvert fald ikke, hvis du spørger mig. Og hvis du også spørger mig, så laver jeg den bedste cream cheese frosting. Min hemmelig er en smule citronsaft og -skal, som giver en skøn syrlig-sødme til den lækre frosting. Og jeg blev heldigvis ret populær herhjemme.

Denne saftige squashkage er krydret med kanel og kardemomme og fyldt med hasselnødder og mørk chokolade. Har du lidt stødt nelliker, så tilføj også 1/2 tsk af det i dejen. Er du mere til valnødder, så byt dem ud med hasselnødder. Er du ligeså mere til rosiner end chokolade, så kan du også bytte dem ud. Eller har køre det hele sammen. Jeg blev nedstemt ift. valnødder og rosiner (som ellers havde været mit første valg) herhjemme, så i dag blev versionen med hasselnødder og mørk chokolade. Og det smager bestemt heller ikke dårligt. Kagen er rimelig nem at lave og holder sig frisk og lækker på køl i flere dage.

Læs også: Squashkage med pekannødder og rosiner / Gulerodskage med citron-cream cheese frosting / Blåbær mazarinkage med chokolade / Banankage med kaffe-mascarpone

Squashkage med cream cheese frosting
Squashkage med cream cheese frosting

Squashkage med cream cheese frosting

 • Kage: 3 æg
 • 200 g brun farin
 • 150 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 1 dl smagsneutral olie
 • 250 g squash
 • 75 g ristede nødder (hasselnødder, valnødder eller lignende)
 • 75 g mørk chokolade
 • Frosting: 200 g flødeost (philadelphia – ikke light)
 • 50 g flormelis
 • Skal fra 1 øko citron og saft fra 1/2

Så nemt er det: Start med at piske æg og brun farin luftigt i en skål. Rør mel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme sammen og si halvdelen af det i den luftige æggemasse. Vend forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend olie i og derefter retsten af melblandingen, sigtet. Riv squash groft og hak de ristede nødder og den mørke chokolade groft. Vend alle tre ting i dejen.

Fór en brødform med bagepapir og hæld dejen heri. Bag din squashkage ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Stik en stegenål eller kniv ned i midten – er den fri for rå dej, er den færdig. Lad den køle helt af.

Rør din cream cheese frosting sammen af flødeost, flormelis, citronsaft og -skal og smag til efter din foretrukne sur-søde balance. Jeg kan godt lide den lidt syrlig-sød. Fordel cream cheese frosting på den kolde kage. Opbevar kagen på køl – den holder sig fugtig og god i flere dage.

 • Reply
  Cille
  24. august 2020 at 17:44

  Kan olien mon skiftes ud med noget andet? 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   25. august 2020 at 8:49

   Hej Cille,
   Du kan sagtens skifte ud med smeltet smør 🙂
   Kh Anna

Svar