Sundere bounty kage. I lag. Det kan altså bare aldrig smage dårligt. Jeg har længe haft lyst til at kaste mig ud i en sundere bounty kage-variant, og da jeg var sammen med min søde veninde Maria for et par uger siden, lavede vi disse kage bidder som et eksperiment. Og de blev simpelthen så gode, hvis vi selv skal sige det. De er ret nemme at lave (farligt nemme faktisk) og er raw, hvilket vil sige, at de ikke skal bages. Og så er de også glutenfrie (hvis du bruger glutenfrie havregryn), til dem der ikke kan tåle det.
Bounty kage i tre lag
Denne bounty kage består af en lækker, næsten brownie-agtig bund lavet på dadler, havregryn og kakao, et saftigt kokosfyld og mørk chokolade med et lille drys havsalt, der knaser på toppen. Det smager meget som bounty i kage-form, og det er nok de færreste, der vil opdage, at den faktisk er til den sundere side. Stadig fyldt med kalorier men nogle af de sundere kalorier. De er gode at have i en boks på køl eller endda frys, hvis lækkersulten melder sig.
Er du vild med kokos, skal du også prøve dadelbrownie med kokos-swirl eller en kokosmarengs med æble, flødeskum og chokolade.
Sundere kage med chokolade og kokos
Maria og jeg gav hinanden et kæmpe high five, da vi først smagte på bounty bidderne. De smager nemlig syndigt og godt. Du vil ikke opdage, at det er en sundere kage. Dadlerne giver en god sødme, og jeg er sikker på, at du vil kunne overbevise selv de mest skeptiske og sukkerafhængige mennesker. Og så er de endda ret flotte og kan sagtens serveres som dessert til gæster med en kop kaffe.
Sundere bounty kage
Ingredienser
Bund
- 100 g dadler (juicy, uden sten)
- 100 g havregryn
- 1/2 dl vand
- 3 spsk god kakao
- 1 nip salt
Kokoslag
- 100 g kokosmel
- 200 g af den tykke, faste del af kokosmælken
- 1 spsk honning
Chokoladetopping
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk kokosolie
- 1 nip salt
Køkkenudstyr
- Blender
Fremgangsmåde
- Blend ingredienserne til bunden sammen og tryk det ud til en firkant på 3/4 cm tykkelse.
- Sæt den på køl, imens du laver kokoslaget.
- Rør de tre ting sammen og fordel det pænt ovenpå bunden, så kanterne bliver lige.
- Kom det i fryseren i 30 minutter.
- Smelt chokolade sammen med kokosolie og salt over vandbad.
- Fordel det ovenpå den kolde kokosmasse og kom kagen i køleskabet en times tid (gerne mere), inden du skærer den ud i mindre stykker med en skarp kniv.