Sprød kokosmarengs med mørk chokolade og æbleskum

8. november 2015

Sprød kokosmarengs med mørk chokolade og æbleskum photo IMG_6441_zpsrt5xcjvd.jpg

Er du vild med kokos, store stykker af mørk chokolade og saftige æbler? Så er jeg sikker på, at du vil elske denne lækre dessert! Jeg er blevet inspireret af en kokosmarengs kage, jeg fik serveret i studiepraktik sidste år. En dessert der helt klart vil overraske, fordi den er helt anderledes (på den rigtig gode måde). Den består af 2 sprøde bunde af kokosmarengs, hvor der heri gemmer sig masser af kokosmel, kokosflager og grofthakket mørk chokolade. Bundene er lagt sammen med en luftig, frisk æbleskum med vanilje og drysset med kakao på toppen.

De søde, sprøde kokosbunde med store stykker af mørk chokolade sammen med den friske flødeskum rørt med lidt græsk yoghurt og masser af groftrevne efterårsæbler passer bare overraskende godt sammen, og der er masser af bid, sødme og saftighed. Selve kagen minder lidt om kombination mellem en god marengslagkage og en bounty de lux med twist af saftige, friske æbler… Det er faktisk ret svært at forklare – så du bliver vel nødt til bare at prøve den? 😉

Find flere desserter lige her.

 photo IMG_6448_zpsjcgmtmwj.jpg

Sprød kokosmarengs med mørk chokolade og æbleskum (8 personer)

 • bunde: 1 dl pasteuriserede æggehvider (fx Danæg’s – svarer til cirka 3 hvider)
 • 130 g sukker
 • 50 g kokosmel
 • 1 håndfuld kokosflager (kan erstattes af 20 g kokosmel)
 • 1 lille tsk eddike
 • 50 g mørk chokolade
 • fyld: 1,5 dl piskefløde
 • 1 dl græsk yoghurt (10 %)
 • 2 store æbler
 • 1 lille tsk vaniljepulver / 1 vaniljestang

 

Så nemt er det: Start med at lave bundene ved at piske æggehvider stive i en skål. Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, tilsæt eddiken og pisk så i 2-3 minutter mere, til sukkeret er opløst og marengsen er helt stiv (og kan vendes over hovedet uden at falde ud 😉 )

Hak chokoladen groft og vend det i marengsen sammen med kokosmel og -flager. Fordel som 2 lige store bunde, fx rektangler, firkanter eller cirkler i ca. 1,5 cm tykkelse på en bageplade med bagepapir. Bag bundene ved 140 grader over- undervarme i cirka 25 minutter. Sluk ovnen, lad dem stå 20 minutter på eftervarme og stil dem så på køkkenbordet for at køle helt af.

Riv æblerne groft. Pisk fløden til flødeskum og vend det med græsk yoghurt, groftrevne æbler og vanilje. Fordel æbleskummet mellem de 2 afkølede bunde og stil kagen på køl et par timer. Lige inden servering kan du sigte en smule god kakao over toppen.

  Svar