Stegt blomkål med romesco

Stegt blomkål med romesco

For mig er der sjældent en grøntsag, der smager så godt som brændt eller godt bagt blomkål. Om den har fået en god tur og er blevet helt ristet i ovnen, eller om den er kogt og derefter stegt gylden på en pande som her. Det virker bare, og det passer jo til alt. I dag vil jeg gerne kombinere min kærlighed til blomkål med min kærlighed til romesco.

Opskrift på stegt blomkål med romesco

Det er egentlig ret simpel, og man skal bestemt ikke kimse af en simpel ret som denne. Først koges blomkålet helt til næsten mørt men stadig med bid, så det også holder sammen på sig selv. Derefter skal det skæres i kvarte og ristes gyldent på en pande på de to flade sider. Lagt ovenpå en bund af romesco, der er en skøn dip af grillede peberfrugter, soltørrede tomater, ristede mandler og lignende – masser af smag samlet i en spread.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve blomkålsdeller med parmesan eller måske smørstegt blomkål med granatæble og saltede mandler.

Stegt blomkål med romesco

Kog og steg dit blomkål – sådan får du det til at smage ekstra godt

Blomkål kan godt være en grøntsag, mange kigger lidt skævt på, og det forstår jeg godt, hvis du har fået den rå eller overkogt. Men magien sker, hvis du spørger mig, når det bliver bagt eller stegt, så det bliver godt gyldent. Den næsten nøddeagtige smag fra et stegt blomkål kombineret med det søde blomkål er bare så lækkert. Jeg har spist det meget som ekstra grønt til fx en pasta bolognese, i en bowl med andre gode sager eller måske ristet i ovnen med kikærter og karry. Det er også virkelig lækkert og kan endda erstatte ris/pasta og kartofler som et sundere alternativ.

Vegetarisk tilbehør eller hovedret

Hvordan du spiser dette stegt blomkål med romesco er helt op til dig. Jeg har både serveret det som tilbehør til kylling, kød og fisk, men det vil også være super som hovedelement med en frisk og syrlig salat til og måske noget brød. Det ville også kunne skære blomkålet ud i mindre stykker og bruge det som fyld i wraps eller pitabrød eller måske som en del af en bowl med andre gode sager.

Stegt blomkål med romesco

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Stegt blomkål med romesco

Stegt blomkål med romesco

Først kogt og derefter lynstegt blomkål i store stykker på en bund af cremet romesco. Et skønt grønt tilbehør eller endda hovedelement med en frisk salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 1 portion romesco
  • 1 stk blomkål
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 spsk olivenolie (+ lidt ekstra til stegning)
  • 1 skvis citronsaft
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Start med din romesco – mens peberfrugterne hygger sig i ovnen, kan du begynde på blomkålet.
  • Fyld en gryde med kogende vand og et pænt drys salt.
  • Fjern de værste blade fra blomkålet og skær den yderste cm af stokken af.
  • Kom blomkålet ned i det kogende vand og lad det simre i 30 minutters tid – måske lidt mere eller mindre. Blomkålet skal være rimelig mørt men stadig have bid.
  • Lad blomkålet køle lidt af, inden du skærer det i kvarte.
  • Varm en pande til høj middelvarme med lidt olivenolie og steg blomkål på de to skårne sider til godt gyldent.
  • Hak persille fint og rør sammen med de to spsk olivenolie, citronsaft og et drys flagesalt.
  • Smør romesco ud på en tallerken, anret med blomkål og drys persille"dressingen" ud over.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments