Go Back
+ servings
Stegt blomkål med romesco

Stegt blomkål med romesco

Først kogt og derefter lynstegt blomkål i store stykker på en bund af cremet romesco. Et skønt grønt tilbehør eller endda hovedelement med en frisk salat til.
5 fra 1 stemme
Servings: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredients

  • 1 portion romesco
  • 1 stk blomkål
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 spsk olivenolie (+ lidt ekstra til stegning)
  • 1 skvis citronsaft
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Start med din romesco - mens peberfrugterne hygger sig i ovnen, kan du begynde på blomkålet.
  • Fyld en gryde med kogende vand og et pænt drys salt.
  • Fjern de værste blade fra blomkålet og skær den yderste cm af stokken af.
  • Kom blomkålet ned i det kogende vand og lad det simre i 30 minutters tid - måske lidt mere eller mindre. Blomkålet skal være rimelig mørt men stadig have bid.
  • Lad blomkålet køle lidt af, inden du skærer det i kvarte.
  • Varm en pande til høj middelvarme med lidt olivenolie og steg blomkål på de to skårne sider til godt gyldent.
  • Hak persille fint og rør sammen med de to spsk olivenolie, citronsaft og et drys flagesalt.
  • Smør romesco ud på en tallerken, anret med blomkål og drys persille"dressingen" ud over.