Først kogt og derefter lynstegt blomkål i store stykker på en bund af cremet romesco. Et skønt grønt tilbehør eller endda hovedelement med en frisk salat til.
Start med din romesco - mens peberfrugterne hygger sig i ovnen, kan du begynde på blomkålet.
Fyld en gryde med kogende vand og et pænt drys salt.
Fjern de værste blade fra blomkålet og skær den yderste cm af stokken af.
Kom blomkålet ned i det kogende vand og lad det simre i 30 minutters tid - måske lidt mere eller mindre. Blomkålet skal være rimelig mørt men stadig have bid.
Lad blomkålet køle lidt af, inden du skærer det i kvarte.
Varm en pande til høj middelvarme med lidt olivenolie og steg blomkål på de to skårne sider til godt gyldent.
Hak persille fint og rør sammen med de to spsk olivenolie, citronsaft og et drys flagesalt.
Smør romesco ud på en tallerken, anret med blomkål og drys persille"dressingen" ud over.