Annonce

Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade

Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade

Sommerlig solbær mazarinkage med lakrids og chokolade. Da jeg var i sommerhus tidligere på ugen, skulle der selvfølgelig bages en kage – man kan ikke være i sommerhus uden hjemmebag, vel? Det er ligesom, at man heller ikke kan være der uden at spille spil, spise is, sove længe, gå lange eftermiddagsture, bade i havet og spise god mad. I hvert fald ikke hvis du spørger mig.

Opskrift på solbær mazarinkage

Jeg havde sådan lyst til at lave en kage med danske sommerbær, og så havde jeg et glas Easter lakridser stående fra Bülow. Derfra kom ideen til syrlige, solmodne solbær i en mazarinkage med lakrids-chokoladekugler. Med et lille twist af mint fra lakridserne. Du kan nu sagtens bruge andre chokoladeovertrukne lakridser eller endda bare grofthakket mørk chokolade og lakridspulver. Du kan også lave blåbær mazarinkage, hindbær mazazinkage eller lignende i stedet for solbær. Uanset hvad, er mazarinkagen super nem at lave. Den smager den af sol og sommer og er derfor perfekt til disse dage. God bagelyst.

Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade
Solbær mazarinkage med chokolade og lakrids photo IMG_0295_zpsey6xfg1a.jpg
Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade

Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade

5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse45 minutter

Ingredienser

  • 160 g smør (blødt)
  • 160 g sukker
  • 160 g marcipan (groftrevet)
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 150 g solbær
  • 18 lakridskugler med chokolade (fx Easter fra Bülow (du kan også bruge hakket 100 g chokolade og 1-2 tsk lakridspulver))

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Pisk blødt smør og sukker godt sammen og pisk derefter groftrevet marcipan i.
  • Pisk æggene i ét ad gangen og vend til sidst melet i med en dejskraber.
  • Halver lakridskuglerne og vend dem forsigtigt i dejen sammen med solbær.
  • Hæld dejen i en springform foret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 180 grader i cirka 45 minutter.
  • Lad den køle lidt af og sæt den derefter gerne på køl. Den er nærmest endnu bedre efter en nat på køl men kan også sagtens spise lun. Måske med en skefuld kold creme fraiche til.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments