Annonce

Blåbærmazarin med mørk chokolade

Blåbærmazarin med mørk chokolade

Elsker du (ligesom mig) blåbær, mørk chokolade og marcipan? Så vil denne blåbærmazarin ihvertfald også være lige noget for dig. Jeg har det sådan, at jeg gerne vil leve sundt, spise massere af grønsager og undgå søde sager i hverdagene. Men jeg har til gengæld også en holdning til, at når weekenden så kommer, så er det også helt okay at synde. Her passer denne kage godt, for den er syndig og utrolig lækker!

Opskrift på blåbærmazarin med chokolade

Hvis du er kendt med en mazarinkage, så ved du også, at marcipanen gør kagen svampet, saftig og sød. Derfor er de friske blåbær en super fin, lidt syrlig kontrast. Og sammen med de store stykker af mørk chokolade, fungerer denne kage altså bare rigtig godt. Jeg kan bedst lide kagen kold, fordi så fremhæves smagen, men den er også god friskbagt med en klat creme fraiche.

Er du vild med mazarinkage, så skal du også prøve min mazarinkage med solbær og lakrids eller mazarinbund med bær og hyldeblomstcreme.

Blåbærmazarin med mørk chokolade

Mazarinkage med blåbær og chokolade

Jeg elsker mazarinkage. Både fordi det er en virkelig nem kage, men også fordi at den smager virkelig virkelig godt. Mazarinkage har en svampet konsistens og en skøn sød smag af marcipan. Jeg elsker at putte let syrlige bær som blåbær i som i denne blåbærmazarin, men det kan i princippet også være solbær, hindbær, ribs eller andre små syrlige bær.

Blåbærmazarin med mørk chokolade
Blåbærmazarin med mørk chokolade

Blåbærmazarin med mørk chokolade

En saftig og lækker mazarinkage med blåbær og mørk chokolade. Server den som den er eller med en fed klat cremefraiche til.
5 fra 4 stemmer
Antal: 9 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 190 g marcipan (revet)
  • 190 g sukker
  • 190 g smør (blødt)
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g blåbær (friske)

Køkkenudstyr

  • Kageform

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og blødt smør godt sammen i en skål og pisk derefter revet marcipan i.
  • Pisk æggene i ét ad gangen og brug derefter en dejskraber eller træske til at vende hvedemel i.
  • Hak den mørke chokolade groft, og vend det forsigtigt i sammen med de friske blåbær.
  • Hæld dejen i en form – jeg har brugt en firkantet form på cirka 22 x 22 cm.
  • Bag kagen ved 180 grader i cirka 45 minutter.
  • Lad kagen afkøle, og hvis du har tid, kan du lade den blive helt kold i køleskabet – kagen bliver kun bedre dagen efter.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments