Hvis du endnu ikke har krydset vej med den nordafrikanske ret shakshuka, så er det på tide. Den er ikke bare pæn at kigge på, den er også billig, super nem at lave og fyldt med smag og gode sager. Jeg har lavet denne portion med min søde veninde Maria, hvor vi tømte køleskabene for grønt, æg og en rest chorizo og forkælede os selv med en lækker frokost.
Afrikansk aftensmad: Shakshuka
Shakshuka kan laves i mange varianter, alt efter hvad du har i skabene. Men den består altid af æg tilberedt i krydret tomatsauce. I denne version finder du dog også løg, peberfrugt, friske tomater og chorizo vendt i tomatsaucen, inden det hele bages i ovnen og toppes med feta og persille. Målet er, at æggene skal have faste æggehvider med flydende blomme. Shakshuka kan både spises til morgenmad, frokost og aftensmad, og jeg foreslår, at du serverer lidt brød til – det kan fx være det nemmeste grydebrød.
Shakshuka med chorizo og feta
Ingredienser
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 50 g chorizo
- 1 spsk spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g tomater (friske og små)
- 4 æg
- 1 håndfuld frisk persille
- 50 g feta
- olivenolie
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Ildfast fad
- Pande
Fremgangsmåde
- Hak løg og skær peberfrugt og chorizo i tern.
- Steg alle tre ting i 1 spsk olivenolie med spidskommen, røget paprika og et drys salt og peber på en varm pande, til løgene er bløde.
- Tilsæt de flåede tomater og lad det varme med et par minutter.
- Kom det op i et lille ovnfast fad eller lad det blive i panden, hvis den kan komme i ovnen.
- Halver de friske tomater og kom dem ned i.
- Lav 4 små huller i tomatsaucen og slå æggene ned i hvert sit hul.
- Bag din shakshuka i ovnen i cirka 15 minutter ved 180 grader varmluft, til æggehviden har sat sig, men æggeblommerne stadig er smilende.
- Top med frisk persille og smuldret feta og spis – fx med brød.