Jeg elsker, elsker, elsker friskbagte boller! Især koldhævede boller som disse. Men nogle gange melder den friskbagte bolle-trang sig, og så har jeg ikke lige lyst til at vente natten over på boller. Er jeg mon den eneste? Her er disse saftige gulerodsboller perfekte, da de ikke tager mere end 1,5 time at lave. Og jeg har lavet dem mange gange.
Opskrift på de bedste gulerodsboller
Bollerne er virkelig saftige og svampede, hvilket primært er fra gulerødder. Men saftigheden kommer også fra havregrøden, som du starter med at lave, og som du blander de andre ingredienser med. Jeg har valgt at komme kardemomme i, men du kan komme alverdens andre ingredienser i, fx kanel, rosiner, nødder eller kerner. Du kan også skifte gulerødder ud med andre revne frugter/grønsager i som æble eller squash. De er perfekte til morgenmad, sandwich og madpakke, og så er de fryservenlige.
Er du på udkig efter en koldhævet version, så kan jeg anbefale dig mine koldhævede gulerodsboller.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Gulerodsboller
Ingredienser
- 1 dl havregryn (grovvalsede)
- 25 g smør
- 25 g gær
- 200 g gulerødder (groftrevne)
- 1 spsk sukker
- 1 tsk fint salt
- 1 tsk kardemomme
- 250 g fuldkornsmel (ikke for groft)
- 225 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Lav en tyk havregrød af havregryn og 2 dl vand.
- Kom herefter smørret ned i gryden, og lad det smelte sammen med havregrøden.
- Kom smør-havregrøden op i en skål og bland det med 2¼ dl vand. Smuldr gær i.
- Kom også sukker, salt, revne gulerødder og kardemomme i.
- Ælt melet i lidt ad gangen. Dejen skal være en smule klistret, når al melet er kommet i.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
- Læg forsigtig 10 klatter dej på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
- Bag dem derefter ved 225 grader varmluft i 15-17 minutter.