Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner

Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner
skaermbillede-2018-03-09-kl-22-17-09

Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner er opskriften, du får i dag. Jeg har glædet mig til at dele dette indlæg med jer, for jeg har nemlig indgået et nyt og ret smart samarbejde med Retnemt Måltidskasser, som jeg gerne vil fortælle jer lidt om i dag.

Hvis du ikke allerede kender Retnemt, så kan jeg fortælle, at de leverer måltidskasser ud, der kan skræddersyes efter dit eller din families behov og gør hverdagen en del nemmere. Jeg er i gang med at teste deres måltidskasser i disse uger, og det kommer på et virkelig belejligt tidspunkt. Jeg har nemlig ret travlt med fuldtidspraktik, så det er så dejligt at komme hjem til en kasse, hvor alt er klar og kan laves på en halv times tid. Og så har jeg fået lov til at dele en ret så lækker opskrift på pasta med gorgonzola-sauce med jer – læs med længere nede.

Konceptet med Retnemt Måltidskasser

Det er egentligt super smart og nemt. Du opretter dig på deres hjemmeside og vælger hvor mange kasser, du vil have leveret hver uge, og hvor mange der skal spise med med. Det vil sige, at hvis du ved, at din mor og far eller børnenes to legekammerater kommer og spiser med onsdag, så kan du vælge, at netop den kasse skal være til 5 personer i stedet for 3.

Du vælger også mellem forskellige kategorier såsom RetEksotisk, FiskeRet, RetBørnevenlig, RetØkonomisk og mange flere. Derefter fravælger du råvarer eller ingredienser, som du ikke kan lide: kød, skaldyr, koriander, hvidt brød og pasta og så videre. Og så vælger du til sidst, hvilken dag det skal leveres.

Ugen før får du en mail, hvor ser du hvilke retter, du vil få leveret. Og så kommer det, jeg synes, er bedst: Du kan beholde eller udskifte, hvis du den uge kan se, at fiskeretten er bedre end middelhavsretten. Og så får du leveret kasserne på samme tid med ingredienser målt op i præcise mængder, så du undgår madspild. Selve råvarerne i kasserne er virkelig god kvalitet, op til 80 % økologi, det meste lokalt og grøntsager, fisk, kød osv bliver leveret frisk hver morgen på pakkedagen.

Læs også andre opskrifter på pastaretter.

Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner
Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner

Nem hverdagsmad

Jeg har valgt måltidskasse til tre personer, så der ville være nok mad til to + rester til næste dag. Jeg har fravalgt svinekød, da det ikke altid er mine favoritter, og så får jeg levering om søndagen, så jeg er klar til en ny uge.

I første uge fik jeg fiskedeller med pasta pesto / risotto med tomat og bacon / frisk pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola (som er den opskrift, jeg deler med jer herunder). I denne uge har jeg fået falafler med pitabrød, grønt og agurkedressing / spansk kylling med røgede mandler, kartofler og en frisk tomatsauce / kyllingespyd med ris og peanutbutterdressing. Alt har været super lækkert og friskt, og der har været rigeligt med mad. Ligesom med denne pasta med gorgonzola-sauce.

Jeg er ret vild med konceptet om, at jeg kan skræddersy mine kasser, så de passer til mig. Og at jeg kan ændre retterne, hvis det ikke lige er det, jeg har lyst til. Derudover synes jeg, at priserne er helt okay – især når de gør min hverdag så meget nemmere.

Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner

Retten jeg vil dele med jer i dag består af frisk pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner. Jeg har ikke altid været den største fan af blå ost, men den her sauce er mild, cremet og passer rigtig godt til den let nøddeagtige blomkål og pinjekernerne. Jeg har lavet et par justeringer mængdemæssigt (fordi jeg ikke kan lade være) og tilsat et skvis citron. Bare fordi jeg elsker citron, og fordi det giver et frisk twist til retten. Pasta med gorgonzola-sauce er nem og lækker mad på max 25 minutter.

Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner
Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner
Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner

Pasta med gorgonazola-sauce, blomkål og pinjekerner

5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

 • 375 g frisk pasta
 • ½ blomkål
 • 3 forårsløg
 • 4 spsk pinjekerner
 • 100 g frisk spinat (skyllet)
 • 125 g gorgonzola (mere hvis du vil)
 • ¾ dl hvidvin (kan undlades)
 • citronsaft
 • salt og peber
 • olivenolie

Køkkenudstyr

 • Gryde
 • Pande

Fremgangsmåde

 • Skyl blomkål og brække det i små, mundrette buketter.
 • Rens og snit forårsløgene i tynde skiver og skyl spinaten.
 • Steg blomkål i lidt olivenolie på en middel-høj varm pande i et par minutter.
 • Tilsæt derefter forårsløg, steg et par minutter og kom så spinat på panden, så det falder sammen.
 • I en gryde skal du koge pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken.
 • Kom hvidvin, citronsaft og gorgonzola på panden med grøntsagerne og vend det rundt, så osten smelter.
 • Hæld vandet fra pastaen – gem 1-2 dl af kogevandet.
 • Kom den kogte pasta på panden og vend rundt.
 • Tilsæt gerne en smule af kogevandet og smag til med salt og peber.
 • Drys med pinjekerner og server.

Prøver du denne pasta med gorgonzola-sauce? Så tag mig endelig på Instagram @annabartels eller skriv en kommentar herunder.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments