Jeg er normalt ikke den store muffinsspiser, da jeg tit har fået serveret nogle tørre og super kedelige nogle. Men så var der lige nogle rabarber ude i haven og noget chokolade, som “gerne” ville bruges, og så blev jeg nødt til at kaste mig igang med nogle rabarbermuffins. Og de blev så gode!
Opskrift på rabarbermuffins
Disse rabarbermuffins er saftige, lidt syrligt-søde fra rabarberne og så er der lækre stykker lys chokolade i. Mums! Det gode ved muffins er, at de kan varieres i uendelige varianter efter sæsonens råvarer. De er sikkert også gode med æbler, pærer, jordbær, hindbær, blåbær, brombær osv. Der er virkelig mange muligheder. I stedet for lys chokolade kan du også komme mørk, hvid chokolade eller en chokolade med knas, daim, appelsin, lakrids osv. i.
Er du vild med muffins, så skal du også prøve mine æblemuffins med kanel, bananmuffins med peanutbutter, dadelkaramel og chokolade eller mini kokosmuffins med chokolade.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Rabarbermuffins
Ingredienser
- 200 g sukker
- 2 æg
- 1 vaniljestang
- 75 g havregryn
- 1½ dl cremefraiche ( 18 %)
- 100 g smør (blødt )
- ½ tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
- 7 stængler rabarber (tynde eller 4 tykke)
- 100 g chokolade
Køkkenudstyr
- Muffinforme
Fremgangsmåde
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og pisk det godt med æg og sukker og vaniljestang godt.
- Bland havregryn i dejen og rør.
- Tilsæt cremefraiche og blødt smør, og rør til smørret er rørt helt ud i dejen.
- Sigt bagepulver og hvedemel ned i dejen og vende det i med fx en træske eller dejskraber.
- Skær bladene fra rabarberstænglerne og skyl stænglerne. Skær dem i ca 0,5 cm stykker.
- Hak chokoladen groft og vend rabarber og chokoladen i dejen.
- Fordel dejen i 12 smurte muffinforme.
- Bag kagerne i 12-15 minutter i ovnen ved 200 grader. For at tjekke om de er færdige, kan du stikke en kødnål eller en spids kniv i. Hvis der ikke er dej på, når du trækker den op, er de færdige.