Æblemuffins med kanel

Æblemuffins med kanel

Her får du opskriften på nemme og hurtige æblemuffins med kanel. Sådan en kage, dessert eller noget til kaffen du med-det-vuns kan bikse sammen, når der kommer uventede gæster. De tager 30 minutter at lave fra start til slut, og de efterlader huset duftende af søde æbler og kanel. De er også børnevenlige – både at spise og at lave. Er du mere til pandekager, så er disse æblepandekager med kanelsmør også nemme at lave og børnevenlige.

Basis opskrift på muffins

Denne opskrift på æblemuffins med kanel kan sagtens bruges som basis. Jeg elsker også æblekage med kanel, men nogle gange er det rart og hyggeligt med muffins i stedet. Er du mere til blåbærmuffins, hindbærmuffins, pæremuffins, chokolademuffins, eller hvad du nu foretrækker, så udskifter du bare æblerne med det. Jeg vil altid foretrække en slags frugt eller bær, da det kun gør dem mere saftige, lækre og bidrager med en smule syre. Derudover kan du freestyle med krydderier, nødder, chokolade og meget mere. Det er vist kun fantasien, der sætter grænser. Pssst! De er fryservenlige, så lav endelig en stor portion og hav dem i fryseren, til når lækkersulten melder sig.

Æblemuffins med kanel
Æblemuffins med kanel
Æblemuffins med kanel

Æblemuffins med kanel

5 fra 1 stemme
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min

Ingredienser

  • 155 g mel
  • 90 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip fint salt
  • 75 g smør
  • 75 g græsk yoghurt (eller creme fraiche)
  • 2 æg
  • 2 æbler (små)
  • 1 håndfuld nødder (hakkede, eller chokolade)
  • kanelsukker

Noter

Disse æblemuffins kan sagtens fryses eller holde sig lækre et par dage på køkkenbordet. 

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Piskeris
  • Muffinforme

Fremgangsmåde

  • Rør mel, sukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen.
  • Smelt smørret og rør det i melblandingen.
  • Pisk æg og græsk yoghurt/creme fraiche sammen og rør det i smør-melblandingen, så du får en tyk dej.
  • Skær æblet i små tern og vend det i dejen med nødder og/eller chokolade.
  • Fordel dejen i 6-8 muffinforme. Jeg bruger nogle slip-let – hvis dine ikke er det, skal du måske smøre formene med en smule smør først.
  • Drys med kanelsukker på toppen og bag dem ved 180 grader almindelig ovn i omkring 20 minutter.
  • Tjek at de er gennembagte ved at stikke en stegenål eller lille kniv ned i en af dine muffins. Er der ingen rå dej på, er de færdige. Lad dem afkøle let, inden de spises.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments