Æblemuffins med kanel

12. september 2020
Æblemuffins med kanel

Her får du opskriften på nemme og hurtige æblemuffins med kanel. Sådan en kage, dessert eller noget til kaffen du med-det-vuns kan bikse sammen, når der kommer uventede gæster. De tager 30 minutter at lave fra start til slut, og de efterlader huset duftende af søde æbler og kanel. De er også børnevenlige – både at spise og at lave.

Er du mere til blåbærmuffins, hindbærmuffins, pæremuffins, chokolademuffins, eller hvad du nu foretrækker, så udskifter du bare æblerne med det. Jeg vil altid foretrække en slags frugt eller bær, da det kun gør dem mere saftige, lækre og bidrager med en smule syre. Derudover kan du freestyle med krydderier, nødder, chokolade og meget mere. Det er vist kun fantasien, der sætter grænser. Pssst! De er fryservenlige, så lav endelig en stor portion og hav dem i fryseren, til når lækkersulten melder sig.

Læs også: Æblekage med kanel og mandler / Bagt grød med æble / Æblepandekager med kanelsmør / Morgenmadsmuffins med æble og kanel

Æblemuffins med kanel
Æblemuffins med kanel

Æblemuffins med kanel (6-8 stk)

 • 155 g mel
 • 90 g sukker
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip fint salt
 • 75 g smør
 • 75 g græsk yoghurt eller creme fraiche
 • 2 æg
 • 2 små æbler
 • En håndfuld hakkede nødder eller chokolade (kan undlades)
 • Til drys: kanelsukker

Så nemt er det: Start med at røre mel, sukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen. Smelt smørret og rør det i melblandingen. Pisk æg og græsk yoghurt/creme fraiche sammen og rør det i smør-melblandingen, så du får en tyk dej. Skær æblet i små tern og vend det i dejen med nødder og/eller chokolade.

Fordel dejen i 6-8 muffinforme. Jeg bruger nogle slip-let – hvis dine ikke er det, skal du måske smøre formene med en smule smør først. Drys med kanelsukker på toppen og bag dem ved 180 grader almindelig ovn i omkring 20 minutter. Tjek at de er gennembagte ved at stikke en stegenål eller lille kniv ned i en af dine muffins. Er der ingen rå dej på, er de færdige. Lad dem afkøle let, inden de spises.

 • Reply
  Tina
  13. september 2020 at 9:54

  Tak for en dejlig søndags inspiration, dem vil jeg bage 🙂
  Vores Grand Danois blev 10 år i går og vi fortsætter med at fejre den lidt mere i dag 🙂
  Hilsner og en skøn søndag til dig 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   14. september 2020 at 8:12

   Tillykke til hunden! Og jeg håber, at I havde en dejlig søndag 🙂

Svar