Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade

4. marts 2018

Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade

Kokosmuffins / kokos konfekt bidder med chokolade. For ikke så længe siden sad jeg og savlede lidt over billeder på Instagram. Kager op og kager ned. Kager alle vegne (jep Fastelavnsremsen kan også bruges andre steder). Og så fik jeg jo rigtig meget lyst til kage selvfølgelig og kom i tanke om nogle små kokoskager, jeg engang fik serveret til en fødselsdag. Jeg kiggede lidt i skabene og havde faktisk alle ingredienser, jeg skulle bruge. Dem måtte jeg simpelthen prøve at efterligne, og det blev til disse ret lækre, små muffins.

Det er nemlig mini kokosmuffins, der efter lidt tid på køl mere får konsistens som konfekt. Fyldt med kokos, mørk chokolade og mandler. Lidt smør og sukker også, så de er ikke sunde. Men de er til gengæld små, og der bliver 30 stk ud af portionen, så det er sket ikke så slemt, når man tænker over det 😉 Perfekte at have i køleskabet som en hapser til lækkersulten, madpakken eller en kop the/kaffe om aftenen. Og så tager de seriøst 20 minutter at lave fra start til slut, og hele dufter hytten af ristet kokos, smeltet smør og mørk chokolade. Ret farligt men ret lækkert. Lidt a la bounty møder kokosmakron møder muffin.

Læs også: Dadelbrownie med kokos swirl / Sprød kokosmarengs med æbleskum og mørk chokolade / Sprøde kokostoppe med chokolade / Sunde kokosmakroner med citronskal og chokolade 

Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade

Små kokosmuffins / Kokos-konfekt bidder med chokolade (ca 30 små stk)

 • 50 g smør
 • 3/4 dl rørsukker (eller kokossukker)
 • 1 stort æg
 • 2 dl kokosmel
 • 1 stor spsk hvedemel
 • 1 nip salt
 • 1/2 dl mandler (eller hasselnødder)
 • 50 g mørk chokolade

 

Så nemt er det: Start med at smelte smør i en gryde og lade det køle lidt af. Pisk æg og sukker luftigt et par minutter og pisk derefter det afkølede, smeltede smør i. Vend kokosmel, hvedemel og salt i med en dejskraber. Hak chokolade og mandler groft og vend også det i. Brug en lille ske til at fordele dejen i mini-muffinforme (du kan også lave 6-8 almindelige muffins, men så skal de nok have lidt længere tid i ovnen). Formene må ikke være fyldt mere end 3/4 dele op.

Bag dem i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter, til de er gyldne på toppen. Lad dem køle af og kom dem så på køl for at blive helt kolde – sådan smager de nemlig bedst, hvis du spørger mig og får en lækker konfektkonsistens.

 • Reply
  Louise Petersen
  11. marts 2018 at 16:09

  Hvor store er dine forme? Og hvor har du fundet dem? Vil prøve at lave dem glutenfri og sukkerfri

  • Reply
   Anna Bartels
   11. marts 2018 at 17:08

   Hej Louise.
   Jeg vil skyde på, at de er cirka 3 cm i diameter.
   Spændende! Skriv endelig hvordan det går, så jeg kan give tippet videre 😉

 • Reply
  Maria Luisa
  29. marts 2018 at 9:38

  Kan man fryse dem ned? Og så bare lad dem tø op uden at varme dem igen?

  • Reply
   Anna Bartels
   29. marts 2018 at 16:24

   Hej Maria.
   Det er et rigtig godt spørgsmål! Umiddelbart tror jeg, at det godt kan lade sig gøre.
   De kommer nok bare til at miste en smule af sprødheden. Men du kan jo altid prøve med et par stykker og se, hvordan det går?
   Skriv endelig tilbage, hvad du finder ud af 🙂

Svar