Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade

Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade

Kokosmuffins / kokos konfekt bidder med chokolade. For ikke så længe siden sad jeg og savlede lidt over billeder på Instagram. Kager op og kager ned. Kager alle vegne (jep Fastelavnsremsen kan også bruges andre steder). Og så fik jeg jo rigtig meget lyst til kage selvfølgelig og kom i tanke om nogle små kokoskager, jeg engang fik serveret til en fødselsdag. Jeg kiggede lidt i skabene og havde faktisk alle ingredienser, jeg skulle bruge. Dem måtte jeg simpelthen prøve at efterligne, og det blev til disse ret lækre, små muffins.

Saftige mini kokosmuffins med chokolade

Det er nemlig mini kokosmuffins, der efter lidt tid på køl mere får konsistens som konfekt. Fyldt med kokos, mørk chokolade og mandler. Lidt smør og sukker også, så de er ikke sunde. Men de er til gengæld små, og der bliver 30 stk ud af portionen, så det er sket ikke så slemt, når man tænker over det. Perfekte at have i køleskabet som en hapser til lækkersulten, madpakken eller en kop the/kaffe om aftenen. Og så tager de seriøst 20 minutter at lave fra start til slut, og hele dufter hytten af ristet kokos, smeltet smør og mørk chokolade. Ret farligt men ret lækkert. Lidt a la bounty møder kokostoppe møder muffin.

Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade
Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade
Små kokosmuffins / kokos-konfekt bidder med chokolade

Små kokosmuffins / Kokos-konfekt bidder med chokolade

Disse mini kokosmuffins med chokolade passer lige til én haps eller to. Perfekt til at stille lækkersulten.
5 fra 1 stemme
Antal: 30 stk
Forberedelse15 min
Tilberedelse8 min

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3/4 dl rørsukker
  • 1 æg (stort)
  • 2 dl kokosmel
  • 1 spsk hvedemel (en stor én)
  • 1 nip salt
  • 1/2 dl mandler (eller hasselnødder)
  • 50 g mørk chokolade

Noter

Du kan også lave 6-8 almindelige muffins, men så skal de nok have lidt længere tid i ovnen.

Køkkenudstyr

  • Muffinforme
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Smelt smør i en gryde og lade det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker luftigt et par minutter og pisk derefter det afkølede, smeltede smør i.
  • Vend kokosmel, hvedemel og salt i med en dejskraber.
  • Hak chokolade og mandler groft og vend også det i.
  • Brug en lille ske til at fordele dejen i mini-muffinforme
  • Formene må ikke være fyldt mere end 3/4 dele op.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter, til de er gyldne på toppen.
  • Lad dem køle af og kom dem så på køl for at blive helt kolde – sådan smager de nemlig bedst, hvis du spørger mig og får en lækker konfektkonsistens.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments