Det er dejligt vejr udenfor, og det er ved at være rabarbersæson nu, og det skal jo fejres med en skøn og ikke mindst nem rabarberkage med marcipan og hakkede mandler. Jeg har lavet den kage før med æbler og kanel (se opskrift her), og det er altså en favorit, så jeg tænkte, at man kunne bytte æbler og kanel ud med rabarber og marcipan. Det fungerede skam ret godt.
Opskrift på rabarberkage med marcipan
Rabarberkagen er fyldt med sommerlige, let syrlige rabarber, sød marcipan og knasende mandler på toppen. Den er både god friskbagt og lun fra ovnen men også efter en dag i køleskabet, så du kan sagtens lave kagen dagen før. Server den evt. med en kugle vaniljeis eller en klat cremefraiche, som går rigtig godt til kagen. Er du vild med denne kage, så skal du også prøve min æblekage med kanel.
Tip: du kan sagtens komme vanilje i dejen, bruge andre former for frugt, fx bær, blommer eller pære og drysse med fx hasselnødder eller valnødder. Der er mange gode muligheder!
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Rabarberkage med marcipan og mandler
Ingredienser
- 150 g smør (blødt )
- 190 g sukker
- 3 æg (store )
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 75 g marcipan
- 180 g rabarber
- 1 håndfuld mandler
Fremgangsmåde
- Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen.
- Bland mel og bagepulver og rør det i.
- Riv marcipanen groft på en rivejern og rør 2/3 i dejen.
- Kom bagepapir i en form, ca 22 x 22 cm og hæld dejen ned i.
- Fjern ender fra rabarberstilkende og skær rabarberstilkene i små stykker. Hak mandlerne groft.
- Fordel rabarberstykkerne ovenpå dejen og tryk dem lidt ned i dejen – man skal stadig kunne se dem (se billede).
- Drys med resten af det revne marcipan og de hakkede mandler.
- Bag kagen i 40-45 minutter i ovnen ved 175 grader. Lad kagen køle af.