Jeg har spist en del portioner af denne pastasalat med pesto og andet godt her den sidste måned. Efter jeg lavede en portion grøn pesto med basilikum, brugte jeg den i denne pastasalat. Pastasalaten er nemlig god på aftener, hvor aftensmaden skal være nem, og det er varmere og mere solrigt udenfor. Det får i hvert fald mig til at ønske et lidt lettere måltid mad.
Opskrift på pastasalat med pesto
Pastasalat med pesto eller pastasalat og pasta med pesto generelt er bare altid en rigtig god ide. Uanset om det er til aftensmad, frokost eller madpakke. Min version her består af selvfølgelig af pasta og en god hjemmelavet grøn pesto. Derudover finder du også ærter, langtidsbagte tomater, ristede mandler og parmesan deri. Den smager simpelthen så skønt og af sol og sommer, og så er den nem at lave.
Har du ikke alle ingredienserne i dit køkken, eller er der et element, du ikke er så vild med, så skifter du det bare ud. Denne opskrift kan nemlig sagtens bruges med pasta og pesto som basis, og så kan du fylde friske, bagte eller stegte grøntsager, eller hvad du nu lyster i.
Er du vild med denne pastasalat med pesto, så skal du også prøve min pastasalat med ærtepesto, pastasalat med bagt aubergine og tahindressing eller tomatsalat med nektariner, pesto og feta.
Opgraderet og luksus pastasalat
Jeg vil sige, at det her er en luksus pastasalat. En opgraderet én i forhold til den mange af os måske kender fra madpakken i folkeskolen. Du ved, pasta med tomater, agurker, majs og måske kylling og en købepesto. Intet ondt om den, men denne pastasalat slår den altså med længder.
Pestoen er hjemmelavet og smager friskt af basilikum, ristede mandler, god olivenolie og ost. Du kan selvfølgelig godt købe en god pesto, hvis du vil gøre det endnu nemmere. Derudover er der langtidsbagte tomater, der kræver nærmest ingen arbejdstid (kun tid i ovnen), der bliver søde og fyldt med smag. Ærter er altid godt, både for øjnene og maven, de ristede mandler giver knas og osten det salte.
Hvad kan jeg komme i min pastasalat?
Denne opskrift kan som sagt sagtens bruges som basis. Så længe du har pasta og en god pesto, så kan du bruge alt det, sæsonen eller køleskabet byder på. Det kunne være stegt kyllingebryst skåret i små tern, hårdtstegte eller grillede majs skåret fra kolben, grillede strimler af squash, sprødstegt bacon, lynstegte asparges, bagt græskar eller søde kartofler, feta, bagt broccoli og så meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og jeg tror nærmest ikke, at det kan blive andet end godt.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Pastasalat med pesto
Ingredienser
- 300 g pasta
- 1½ dl pesto (købt eller hjemmelavet)
- 200 g ærter (friskbælgede eller optøede fra frost)
- 250 g cherrytomater
- ¾ dl mandler
- 25 g parmesan (eller anden hård, salt ost)
- olivenolie
- sukker, salt og peber
Fremgangsmåde
- Halver tomaterne og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Vend dem i lidt olivenolie, 1 tsk sukker, salt og peber og bag dem ved 125 grader i ovnen i cirka 45-60 minutter. Hvis du vil gøre dette step hurtigere, kan du give dem 15-20 minutter ved 175 grader.
- Rist mandlerne med de sidste 15 minutters tid ved 125 grader eller 6-8 minutters tid ved 175 grader.
- Kog pasta efter anvisningen på pakken i saltet vand og hæld vandet fra.
- Overhæld derefter med koldt vand, så det køler lidt hurtigt ned. Hæld vandet fra.
- Vend pasta med ærter, pesto og de fleste bagte tomater. Kom det i en skål.
- Top med de sidste bagte tomater og drys med hakkede, ristede mandler og flager af parmesan.