Panna cotta med hindbær

Panna cotta med hindbær coulis

Det er ikke lang tid siden, at jeg smagte panna cotta med hindbær for første gang, og åh hvor jeg bare ELSKER denne dessert! Panna cotta er en nem italiensk klassiker, der kan forberedes dagen i forvejen, og så den smager himmelsk. Jeg har sidenhen lavet denne opskrift mange gange, og jeg vender altid tilbage. Alle gæster, familie og venner er altid begejstrede for denne dessert.

Panna cotta med hindbær

Jeg er helt vild med den bløde, søde og cremede panna cotta med små fine vaniljekorn og en top af syrlig-sød hindbærcoulis. Jeg lavede det til en fødselsdagsmiddag for 20 piger, og alle slikkede nærmest glassene af. Det kan vist kun have været populært. Hvis du ikke er til hindbær, kan du sagtens bruge andre former for bær. Du kan også toppe med æblekompot eller komme karamel i bunden. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det er en nem og lækker dessert.

Er du vild med panna cotta, så skal du også prøve min panna cotta med æble og karamel.

Panna cotta med hindbær coulis

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

panna cotta med hindbær

Panna cotta med hindbær

En simpel, nem og lækker panna cotta med hindbær og vanilje. En perfekt dessert til gæster. Opskriften er nok til 6-7 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse25 min
Køletid3 t

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 blade husblas
  • 150 g frosne hindbær
  • 1 spsk sukker (måske 2)

Fremgangsmåde

  • Opblød husblas ved at komme det i en skål koldt vand i 5-10 minutter.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det i en gryde sammen med de 60 g sukker, fløde og vaniljestangen.
  • Varm det langsomt op til lige før kogepunktet – rør hele tiden.
  • Vrid husblas for vand og rør det godt sammen med den varme fløde.
  • Lad fløden stå og svale lidt, si det og fordel derefter fløden på 6-7 glas.
  • Lad glassene afkøle lidt, dæk dem med film og kom dem på køl for at sætte sig. Det tager nogle timer.
  • Kog imens frosne hindbær med 1-2 spsk sukker (smag dig frem). Det skal bare lige op og koge i et par minutter til sukkeret er opløst.
  • Lad denne hindbærcoulis køle helt af, evt i køleskab.
  • Når panna cotta’en er stivnet, kan du fordele hindbærcoulis oven på og derefter komme glassene tilbage på køl.
  • Pynt evt med flager af hvid chokolade ved servering.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments