Panna cotta med karamel og æble

Panna cotta med æble og karamel

Panna cotta er muligvis en af mine yndlingsdesserter. Fløjsblød, fin vaniljeprikket og helt simpel. Inden jeg smagte det for første gang, havde jeg en forestilling om, at panna cotta var en ret besværlig dessert. Men tvært imod er det faktisk forholdvist nemt og hurtigt at lave, og så er det en dessert, der kan forberedes dagen før og stå i køleskabet, til den skal serveres. Og denne panna cotta med karamel og æbler er slet ingen dårlig kombination.

Panna cotta med karamel og æble

Der er egentlig allerede en opskrift på panna cotta med hindbærcoulis på bloggen, men den anden dag fik jeg en ide til en efterårsversion af panna cotta med æble og karamel. Jeg har forsøgt at erstatte en smule af fløden med mælk for at opnå en lidt lettere konsistens, og det fungerede så fint. I bunden af den fine vaniljeprikkede panna cotta ligger der en lag af dulce de leche karamel og en god skefuld let tilberedte æbletern. En kombination af sød karamel, let syrlige æbletern og vanilje-flødecreme, der bare slet ikke er til at stå for.

Panna cotta med karamel og æble
Panna cotta med æble og karamel
panna cotta med karamel

Panna cotta med karamel og æble

En lækker, frisk og ikke for tung panna cotta med dulce de leche karamel og syrligt søde æbler lavet til grov æblekompot.
5 fra 1 stemme
Antal: 5 personer
Forberedelse30 min
Køletid4 t

Ingredienser

  • 2 æbler
  • dl piskefløde
  • dl sødmælk
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • blad husblas
  • 5 spsk karamel

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skræl æbler og skær dem i små tern.
  • Kom æbletern og 4 spsk vand i en gryde med låg ved mellem-lav varme, til ternene er blevet lidt møre men stadig har bid (cirka 15-20 minutter). Undgå at røre for meget ved det, for æbleternene skal ikke moses ud.
  • Kom dem op på en tallerken for at køle af.
  • Lig husblas i blød i rigeligt koldt vand.
  • Flæk vaniljestang, skrab kornene ud og mas sammen med lidt af sukkeret.
  • Kom fløde, mælk, sukker og vaniljekorn + -stang i en lille gryde og kog langsomt op til lige før kogepunktet – rør hele tiden!
  • Tag fløden af varmen, lige inden den koger. Pil vaniljestangen op, vrid husblad for vand og rør det hurtigt og grundigt i den varme flødecreme.
  • Lad flødecremen svale i 15 minutters tid på køkkenbordet og si det.
  • Fordel karamel på bunden af 5 glas, top med afkølede æbletern og overhæld til sidst med flødecremen.
  • Stil glassene på køl i minimum 4 timer og meget gerne natten over.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments