Det er faktisk utroligt, at denne opskrift på blomkål og kikærter ikke har ramt bloggen endnu. Det er nemlig mit favorit tilbehør, og jeg har nok lavet og spist det omkring 30 gange. Det lyder muligvis ikke som det store, men jeg kan love, at det er guf. Jeg kan tage mig selv i at sidde og drømme om ovnristede blomkål og kikærter. Min mor er også vild med dette tilbehør og min (en smule) skeptiske far er efterhånden også hoppet med på vognen.
Opskrift på bagt blomkål og kikærter i ovn
Kombinationen af den lidt ristede smag fra blomkålen sammen med de sprøde, næsten nøddeagtige kikærter og det krydrede fra karry’en er super god. Du kan servere tilbehøret til det meste. Hvis karry-smagen ikke lige passer til, kan du sagtens undlade det eller erstatte med andre stødte krydderier som garam masala eller sød paprika.
Grønt alternativ til ris, pasta og kartofler
Jeg er især vild med at servere det som et alternativ til ris/pasta sammen med fx kødsovs, boller i karry eller pastaretter. Men jeg er helt sikker på, at det også går rigtig fint som topping til fx suppe eller som tilbehør til indisk chicken tikka masala.
Ovnristede blomkål og kikærter
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 dåse kikærter
- 4 spsk olivenolie
- 1½ spsk karry (mild)
- citronsaft
- salt
Fremgangsmåde
- Fjern de grønne blade fra blomkålet og skær/bræk derefter blomkålet i små mundrette buketter.
- Dræn vandet fra kikærterne.
- Rør olie, karry og et pænt drys salt godt sammen i en lille skål.
- Beklæd et stort ildfast fad med bagepapir og bland blomkål, kikærter og karryolien godt sammen deri. Sørg for at fordele det godt ud på fadet, så det så vidt som muligt ikke ligger i lag.
- Rist det i ovnen i 35-40 minutter ved 200 grader. Rør eventuelt i det 1 eller 2 gange undervejs og skru ned, hvis det bliver for mørkt.
- Tag fadet ud af ovnen og drys med lidt citronsaft inden servering.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!