Olivenboller med oregano og soltørrede tomater

Olivenboller med oregano og soltørrede tomater

Er I klar på en rigtig madpakkeopskrift? Olivenboller med oregano og soltørrede tomater. Jeg skal selv snart til at begynde på studie, og jeg ved, at I er flere derude, der skal det samme og/eller ønsker inspiration til madpakke og frokost til jer selv eller andre i familien. Jeg spiser oliven alt for sjældent, men jeg elsker det. Både som snack men også i en græsk kartoffelsalat eller i en snoet olivenbrød med feta. Og da jeg fandt lækre oliven, kom jeg til at købe en stor portion med hjem.

Olivenboller med soltørrede tomater

Jeg er vild med oliven, men jeg ville gerne prøve at lave noget andet end (den lækre) men åbenlyse oliventapenade. I stedet kom jeg på ideen om at vende dem i nogle grove og super nemme, æltefrie og koldhævede boller sammen med oregano og soltørrede tomater. Kombinationen af en god bolledej sammen med lækre, salte kalamata oliven, krydret oregano og smagsfyldte soltørrede tomater giver alt i alt et middelhavsinspireret twist. De er perfekte som sandwichboller til madpakken og til fryseren som en nem løsning på en travl dag. Disse olivenboller kan nemlig sagtens spises uden pålæg men er også lækre med fx ost og sprød salat i.

Grove boller med oliven og soltørrede tomater
Olivenboller med oregano og soltørrede tomater
Olivenboller med oregano og soltørrede tomater

Olivenboller med oregano og soltørrede tomater

Middelhavsinspirerede olivenboller med oregano og soltørrede tomater. Perfekte til madpakken, fx som sandwich eller bare som de er.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid9 timer

Ingredienser

  • 450 ml vand (koldt )
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk tørret oregano
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 75 g oliven
  • 8 soltørrede tomater

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Opløs gær i koldt vand i en skål.
  • Tilsæt sukker, havregryn, fuldkornsmel, oregano og salt og rør derefter hvedemel i, til alt melet er rørt ind i dejen.
  • Skær soltørrede tomater i mindre tern, halver oliven og rør begge dele i dejen.
  • Dæk skålen med et tætsluttende låg/film og sæt skålen på køl natten over.

Næste morgen

  • Tag skålen ud næste dag og brug en ske til at klatte boller op på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme, og sæt bollerne ind, når ovnen er varm.
  • Skru med det samme ned på 220 grader og bag bollerne i cirka 20 minutter, til de er sprøde udenpå og lyder hule, når du banker på bunden.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments