Snoet brød med feta og oliventapenade

11. juli 2018

Uh jeg har haft lyst til at lave et snoet brød med fyld i virkelig lang tid. Sådan et går man altså bare aldrig galt i byen med. Og da jeg var sammen med min søde og dygtige veninde Maria for ikke så længe siden, gik vi i køkkenet (som altid) og lavede lidt lækker mad. Det blev til dette snoede brød, eller flettet brød om man vil, og en lækker salat med gedeost, som jeg også snart deler. Det tog vi med ud i gården og spiste i det dejlige sommervejr.

Dette snoede brød er egentlig forholdsvist simpelt og nemt at lave. Faktisk også til den hurtige side, hvis man tænker på, at det er et brød med gær. Et snoet brød fyldt med oliventapenade og cremet feta. Sådan et rigtigt brydebrød, der er perfekt til deling, grillmad, picnic, tapas og meget mere. Og så kan du fylde med lige præcis dine favoritter. Pesto, soltørrede tomater, grillede grøntsager, andre slags ost, hvidløgssmør (YES) eller køre en mere sød vej med chokolade, peanutbutter, banan, remonce (MERE YES), bær og meget mere. Hvis du laver en sød version, skal du bare tilføje et par spsk honning mere i dejen. Jeg bliver helt sulten ved tanken!

Find endnu flere opskrifter på brød og boller lige her.

Snoet brød med feta og oliventapenade (til 3-4 personer)

 • 1,5 dl lunkent vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk honning
 • 1 spsk olivenolie
 • 250 g mel (gerne 175 g hvedemel eller tipo 00 og 75 g fuldkorn)
 • 3 store spsk oliventapenade
 • 100 g feta

Så nemt er det: Start med at opløse gær i det lunke vand. Rør salt, honning og olivenolie i og tilsæt mel lidt ad gangen, imens der æltes. Jeg bruger røremaskine – jeg bruger denne (affiliate link), der er super god til prisen. Ælt dejen i et par minutter og lad den hæve et lunt sted under et klæde i 45 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 2-3 mm tykkelse. Smør med oliventapenade og drys med smuldret feta. Fold dejen ind over sig selv på den lange led, så du får et langt, smalt stykke dej. Skær dejen i 3 aflange strimler (undlad at skære de sidste 2 cm i gennem ved toppen, så de stadig hænger sammen) og flet så strimlerne til en lidt løs fletning.

Flyt fletningen over på en bageplade med bagepapir. Du kan derefter åbne strimlerne en smule, så man kan se oliventapenaden. Lad det snoede brød efterhæve i 30 minutter og bag det ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.

 • Reply
  Maria Charlotte
  11. juli 2018 at 16:01

  Så dejligt brød vi fik lavet os her!

  • Reply
   Anna Bartels
   12. juli 2018 at 12:33

   Åh ja så godt og hyggeligt ♡

Svar