Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico-glace

3. oktober 2018
Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace

Jeg elsker elsker E L S K E R gedeost. Jeg ved godt, at det er en ost, der kan skille vandene. Men hvis du er fan, så er du formentlig kæmpe fan som jeg. Og jeg vil argumentere for, at vi danskere spiser det for sjældent. Mere gedeost ind i danskernes måltider – ja tak! Og en perfekt måde at spise det på er i en gedeost salat, og denne version har jeg lavet sammen med min søde og dygtige veninde Maria. Den skal snart på bordet herhjemme igen.

Gedeostsalat er virkelig simpelt og så nemt at lave. Denne version består af feldsalat toppet med friske figner (som jo er i sæson nu – win win), gedeost, ristede valnødder og en balsamico-glace. Sidstnævnte giver en super syrlig-sød kontrast til den salte og fede gedeost, som du både kan lune i ovnen eller spise kold. Det er op til dine gedeost-smagspræferencer. Vi servede den med et snoet brød med oliven og feta, men det passer også til kød og fisk eller med bulgur/couscous/spelt som salat på madpakken.

Vild med gedeost? Læs også: Spinattærte med karamelliserede løg og gedeost / Galette med spinat, soltørrede tomater og gedeost / Knoldselleri med honning og gedeost / Den ultimative toast med gedeost, valnøddepesto og sennepsdressing

Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace (tilbehør til 3-4 personer)

  • 100 g salat (feldsalat, spinat, blandede salater…)
  • 4 friske figner
  • 1 rulle gedeost (du kan også bruge feta eller mozzarella)
  • 50 g valnødder
  • 0,5 dl balsamico
  • 1 spsk honning
  • flagesalt

Så nemt er det: Start med at riste valnødder på en pande, til de er gyldne. Lad dem køle af. Kom balsamico, honning og et nip salt i en lille gryde og lad det simre et par minutter, til det tykner lidt. Skær gedeost i skiver og figner i små både. Du kan evt. bage gedeost-skiverne i ovnen ved 200 grader i et par minutter, men det behøves slet ikke.

Anret salat med figner, gedeost, ristede valnødder og drizzle balsamico-glace over. Drys med lidt flagesalt.

Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace

Svar