New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter

New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter

New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter. Fråd. GUF. Måååååms. Jeg har glædet med rockermeget til at dele denne opskrift med jer. Ord kan nok ikke beskrive, hvor godt det her smager. Hvis du aldrig er støt på New Zealand snitter, så har du alt godt i vente. Og det kan kun gå for langsomt.

Jeg har længe haft lyst til at lave min egen version af snitterne. Og min begejstring ville ingen ende tage, så jeg måtte dele med alle veninder og familie, jeg kunne komme i nærheden af. Smag lige den her – hvad synes du? Deres ansigt sagde det hele. “Jeg græder lidt indeni”, “jeg skal have den her opskrift”. Og nu har du vist også sat forventningerne højt nok, Anna.

Kokos karamel snitter a la New Zealand slice

Den er ikke i nærheden af sund som fx sunde snickers bidder, den er heavy, greasy og sindssygt lækker. En sprød kokosbund. Et chewy lag af saltet karamel med ristede, knasende peanuts og et låg af mørk chokolade. Det er sprødt og smelter på tungen på samme tid. Jeg har lavet karamellen lidt mørkere end den normale version, fordi jeg er ret vild med smagen. Og så har jeg tilsat saltede, ristede peanuts. Fordi et snickers-twist aldrig er en dårlig ide.

De her kokos karamel snitter bliver helt karamelliserede i kanten, og så er de perfekte at skære ud i små stykker og opbevare i fryseren. Det er ikke en kage, du spiser kæmpe stykker af. Men det er en kage, der er nem at blive afhængig af. Og så er den (desværre) ret nem at lave.

New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter
New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter

New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter

5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse45 minutter
Køletid3 timer

Ingredienser

Bund

  • 85 g smør
  • 90 g hvedemel
  • 35 g kokosmel
  • 80 g brun farin

Karamel

  • 265 g kondenseret mælk (svarende til 2/3 af en almindelig dåse)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sirup
  • 1 nip salt

Topping

  • 1 håndfuld peanuts (saltede og ristede)
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk smør (eller kokosolie)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Gryde

Fremgangsmåde

Bund

  • Smelt smør og rør det sammen hvedemel, kokosmel og brun farin.
  • Bred det ud i en lille form med bagepapir på ca 15 x 15 cm og bag den ved 175 grader i 12 minutter.

Karamel

  • Lav imens karamellen ved at koge kondenseret mælk, smør, sirup og et nip salt op.
  • Lad det derefter simre i 10 minutters tid, til den tykner lidt og bliver lidt mørkere. Rør ofte så det ikke brænder på.

Topping

  • Rør peanuts i og hæld det over den bagte bund.
  • Bag i 10 minutter mere, til den er gylden på toppen og fast i kanten. Lad den køle helt af.
  • Hak chokolade og smelt den over vandbad med smør/kokosolie.
  • Når det hele er smeltet, kan du komme det ovenpå den kolde kage.
  • Kom kagen på køl i minimum et par timer og gerne natten over.
  • Skær den ud i små bidder og opbevar på køl eller i fryseren.
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments