Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter
5
fra 1 stemme
Antal:
12
stk
Forberedelse
45
minutter
min
Køletid
3
timer
t
Ingredienser
Bund
85
g
smør
90
g
hvedemel
35
g
kokosmel
80
g
brun farin
Karamel
265
g
kondenseret mælk
(svarende til 2/3 af en almindelig dåse)
1
spsk
smør
1
spsk
sirup
1
nip
salt
Topping
1
håndfuld
peanuts
(saltede og ristede)
100
g
mørk chokolade
1
spsk
smør
(eller kokosolie)
Køkkenudstyr
Kageform
Gryde
Fremgangsmåde
Bund
Smelt smør og rør det sammen hvedemel, kokosmel og brun farin.
Bred det ud i en lille form med bagepapir på ca 15 x 15 cm og bag den ved 175 grader i 12 minutter.
Karamel
Lav imens karamellen ved at koge kondenseret mælk, smør, sirup og et nip salt op.
Lad det derefter simre i 10 minutters tid, til den tykner lidt og bliver lidt mørkere. Rør ofte så det ikke brænder på.
Topping
Rør peanuts i og hæld det over den bagte bund.
Bag i 10 minutter mere, til den er gylden på toppen og fast i kanten. Lad den køle helt af.
Hak chokolade og smelt den over vandbad med smør/kokosolie.
Når det hele er smeltet, kan du komme det ovenpå den kolde kage.
Kom kagen på køl i minimum et par timer og gerne natten over.
Skær den ud i små bidder og opbevar på køl eller i fryseren.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest