Nem og cremet iskaffe

Nem og cremet iskaffe

Det er faktisk ikke længe siden, at jeg begyndte at drikke kaffe og rent faktisk nyde det. Det var på min rejse gennem Asien med min veninde, og det startede med iskaffe. Da jeg så var tilbage i Danmark, var min mor blevet tippet af en af hendes kollegaer om en opskrift på den lækreste iskaffe. Den måtte vi selvfølgelig prøve af herhjemme, og nu laver vi den hver gang solen skinner. Det er virkelig blevet min yndlingsopskrift, og jeg laver den efterhånden hele tiden hver sommer.

Opskrift på iskaffe

Man starter med at piske instant kaffe, sukker og en smule vand, til det bliver ultra cremet, lyst og skummende, og så topper man bare op med mælk og isterninger. Virkelig nemt og så smager det bare helt vildt godt og minder om en luksusversion af den normale iskaffe. Jeg er især vild med den cremede konsistens, og man kan sagtens lave sit helt eget twist. Jeg har for eksempel toppet med en kugle vaniljeis og et drys kanel, og det kan helt sikkert også anbefales! Lad os krydse fingre for mange fremtidige solskinsdage, så vi kan lave endnu flere af disse.

Vil du forkæle dig selv? Så kom en kugle hjemmelavet vaniljeis eller en klat flødeskum i.

Nem og cremet iskaffe

Opskrift på Dalgona iskaffe

Dalgona har taget verden med storm, og denne opskrift er faktisk fra før, det bredte sig. Så om jeg har været forgænger, kreativ, heldig eller har lavet den originale opskrift på Dalgona iskaffe, ved jeg ikke. Men uanset hvad smager den så godt. Det ved du måske allerede. Målene er nemme at lære, så du altid kan bikse en lækker og cremet iskaffe sammen. Med denne opskrift får du nemlig en ultra cremet kaffe, hvor du selv kan styre mængden af mælk og dermed også smagen af kaffe.

Nem og cremet iskaffe

Cremet iskaffe

En lækker, nem og cremet iskaffe a la Dalgona med cremet skum, god kaffesmag og isterninger. Opskriften giver to store eller tre små glas.
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter

Ingredienser

  • 3 spsk instant kaffe (jeg bruger Nescafe Gold)
  • 3 tsk sukker
  • 3 spsk vand
  • mælk
  • isterninger

Køkkenudstyr

  • Stavblender

Fremgangsmåde

  • Pisk instant kaffe, sukker og vand sammen i en kop, til det bliver lyst og cremet – det tager et par minutter. Jeg bruger en stavblender, men du kan også bruge en lille mælkepisker.
  • Fordel kaffeskummen i to store eller tre små glas og top op med mælk efter smag og masser af isterninger.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments