Brændende kærlighed med ekstra grøntsager

Brændende kærlighed med ekstra grøntsager

En gang imellem er det rart med en god, gammeldags, klassisk ret – og endnu bedre, hvis man lige fortolker den til en nyere og mere moderne version. Det var det, jeg gjorde her med min moderniserede version af brændende kærlighed med ekstra grøntsager.

Opskrift på brændende kærlighed med ekstra grøntsager

Den består af en rodfrugtmos på kartofler og pastinakker og tilføjet citronskal. Mosen er udover den klassiske bacon og bløde løg også toppet med stegt spidskål og gulerødder for at give ekstra bid og ekstra grønt. Det er en super lækker comfort food ret, som bare skal nydes i en skål med en ske på en kold dag. Hvis der er elementer som spidskål, løg, pastiknak eller lignende, du ikke bryder dig om, kan du bare fjerne dem – og lige erstatte med kartoffel, hvis det er pastinak.

Er du vild med alle retter med kartoffelmos, så skal du også prøve at toppe med linsebolognese, kødboller i tomatsauce eller lave en traditionel engelsk fish pie med låg af kartoffelmos.

Brændende kærlighed med ekstra grøntsager 1

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Brændende kærlighed med ekstra grøntsager

Brændende kærlighed med ekstra grøntsager

Lækker brændende kærlighed med mos af kartofler og pastinak og topping af løg, spidskål, gulerødder og bacon. Opskriften er til 3 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

Mos

  • 2 pastinakker (store)
  • 4 bagekartofler (store)
  • 1 spsk smør
  • ½ dl mælk
  • 1 øko citron (skallen)
  • salt og peber

Topping

  • 4 gulerødder (små/mellemstørrelse)
  • 2 rødløg
  • ½ spidskål
  • 150 g bacon (skåret i tern)
  • frisk dild

Fremgangsmåde

  • Skræl pastinakker og kartofler og skær dem tern.
  • Kog dem i en gryde med usaltet vand, til de er møre. Det tager nok 15-20 minutter.
  • Imens kartofler og pastinakker koger, skal du skrælle gulerødder, pille løg og skylle spidskål.
  • Skær gulerødder, løg og kål i små tern.
  • Steg bacon på en tør, varm pande.
  • Når ternene er sprøde, skal du tilsætte gulerødder, rødløg og spidskål.
  • Steg det sammen i ca 5 minutter, til løgene er blevet bløde og klare i farven. Gulerødderne må stadig gerne have lidt bid.
  • Gem lidt af kogevandet fra de nu møre kartofler og pastinakker, men hæld resten af vandet fra.
  • Mos kartofler og pastinakker (kartoffelmoser eller piskeris) sammen med lidt af mælk, smør, salt og peber til en grov mos.
  • Smag til med citronskal og evt. mere salt og peber.
  • Anret mosen i en skål med toppingen ovenpå og drys med frisk dild.
Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments