Krydrede kødboller i tomatsauce

3. juni 2016

Krydrede kødboller i tomatsauceHvis jeg bliver bedt om at vælge min livret, så nævner jeg altid denne ret. Eller rettere sagt… Jeg siger, at jeg ikke kan vælge og nævner derefter 10 retter – kender I det? 😉 Men Lady og Vagabonden, også kendt som kødboller i tomatsauce, er højt på listen, og vi har efterhånden også fået det en del gange herhjemme. Det har også betydet, at jeg har fundet ud af præcis, hvordan jeg aller bedst kan lide dem. Og den opskrift får I i dag.

Oksekødbollerne er krydret med masser af frisk persille. Du kan bruge præcis den slags krydderurt, du bedst kan lide eller har i køkkenet. Bare du lover mig at komme dem i – det gør nemlig en stor forskel! Og så har jeg rørt en skive opblødt brød i kødfarsen, der giver dem en god, fugtig konsistens. Kødbollerne får en god stegeskorpe på panden, inden de kommer ned i saucen for at give smag. Tomatsaucen er krydret med chiliflager og oregano, men her kan du også krydre, som du vil. Jeg er bare vild med en tomatsauce, der smager af noget og har et lille twist af chili. Server dine kødboller i tomatsauce til spaghetti eller erstat halvdelen af pastaen med grøntsagsspaghetti (squash og gulerødder). På den måde kan du få endnu flere grøntsager ind i måltidet 😉

Læs også andre gode pastaretter lige her.

Krydrede kødboller i tomatsauce

Krydrede kødboller i tomatsauce (til 4 personer)

 • 400 g hakket oksekød
 • 1 stor skive brød
 • 1/2 dl mælk
 • 1 æg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 god håndfuld frisk persille
 • 1 løg
 • 2 dåser hakkede tomater + 1 dl vand
 • 1 dåse tomatpure
 • 1 tsk chiliflager (kan justeres efter smag)
 • 1 stor spsk tørret oregano
 • olivenolie, salt, peber og sukker

 

Så nemt er det: Start med at hakke brødet i fine tern og lad det stå og trække i mælken, gerne i 30 minutter. Brug dine hænder til at røre oksekød godt sammen med det bløde brød, æg, 1 fed hvidløg (revet), grofthakket persille og godt med salt og peber. Lad farsen stå, imens du laver tomatsaucen. Hak løget og det andet fed hvidløg og steg det i en gryde med 1 spsk olivenolie, til de er møre. Tilsæt chiliflager, oregano og tomatpure og rør godt rundt, inden du tilsætter hakkede tomater, vand, 1 tsk sukker og godt med salt og peber i. Lad saucen simre under låg, imens du laver kødbollerne færdige.

Form farsen til små kødboller og steg dem på en stor pande med et par spsk olivenolie ved middelhøj varme, så de får en god stegeskorpe uden på. Hæld tomatsaucen over kødboller (eller kom kødboller i tomatsaucen afhængig af hvilken gryde/pande, der er størst) og lad det stå og simre i 15 minutters tid, imens du fx koger spaghetti.

  Svar