Det er faktisk første gang, at jeg laver og spiser minestronesuppe. Og det giver ingen mening, hvorfor det ikke er sket før. Min kæreste kom hjem den anden dag og spurgte efter sundere og lettere aftensmad (oven på al julemaden). Den er jeg nærmest altid med på, så derfor gik jeg i brainstorm mode og ville finde en klassisk opskrift, som jeg endnu ikke havde stiftet bekendtskab med. Det er faktisk lidt blevet en ting her på det sidste – at jeg kaster mig ud i klassiske og for mig nye opskrifter. Det har du måske set, hvis du følger med på Instagram. Her har jeg nemlig kastet mig ud i alt fra blomkålsgratin til shepards pie og tarte flambee.
Opskrift på minestronesuppe
Minestronesuppe er endnu en klassisk italiensk opskrift. Det er en tyk tomatbaseret suppe med grøntsager og ofte på pasta. Jeg har haft svært ved at finde den helt klassiske opskrift, men der er næsten altid bønner, pasta, løg, selleri, tomater, gulerødder, fond og timian i. Det er derfor, hvad jeg er gået med i dag. Minestrone er en nem suppe at lave. Det er faktisk nærmest kun snittearbejdet til at starte med, der tager lidt tid og derefter skal suppen bare simre.
Italiensk suppe med pasta
Jeg husker altid, at vi fik tomatsuppe med pasta, da jeg var lille. Det var en ret, min mor ofte lavede. Men siden da har jeg faktisk ikke fået suppe med pasta før. Derfor var det også en lidt nostalgisk følelse for mig at spise denne italienske minestrone suppe, fordi den netop er tomatbaseret og med små pastahorn eller makaroni. Pastaen giver en god mæthed og struktur til suppen, og så koges den med i den smagsfulde suppe og får dermed endnu mere smag.
Suppe til efterår og vinter
Det er først de seneste år, at jeg virkelig er blevet vild med suppe. Jeg har i mange år synes, at suppe var en kedelig spise, fordi der ikke var så meget at tygge i. Men det har ændret sig. Hvis suppen har lidt tykkelse, og der enten er noget i eller på toppen, der giver noget konsistens, så er jeg fan – især til efterår og vinter, hvor varmende suppe næsten er obligatorisk. Mine favoritter er nok min græskarsuppe med rød karry og brødcroutoner eller min cremede kartoffel-porresuppe, men denne minestrone er nu også godt deroppe af.
Minestronesuppe
Ingredienser
- 100 g bacon (alternativt parmaskinke)
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 kviste timian
- 4 laurbærblade
- 125 g pasta (suppehorn eller makaroni)
- 1 dåse bønner (fx butter beans, skyllet)
- olivenolie
- hønsebouillon (kan også være terninger rørt op i kogende vand)
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder og skær dem i små tern. Fjern ender fra bladselleri og skær også dem i små tern.
- Skræl løg og hvidløg og hake begge dele fint.
- Skær bacon i tern og steg det i et par spsk olivenolie på en varm pande, til det bliver sprødt. Tag det så op af gryden.
- Steg løg og hvidløg ved middelvarme i det resterende baconfedt, til de bliver bløde. Tilsæt derefter tern af gulerødder og bladselleri og steg et på minutter ved høj varme.
- Kom bacon tilbage i gryden og hæld bouillon på, så det hele er dækket.
- Tilsæt hakkede tomater, timian og laurbærblade og lad det simre, til grøntsagerne er møre men med en smule bid. Det tager cirka 20 minutter.
- Tilsæt pasta og bønner og lad suppen simre videre, til pastaen er tilberedt efter anvisningen på pakken – det tager nok 3-5 minutter.
- Smag til med salt og peber og server.