Mascarponecreme

Mascarponecreme - til kage, pandekager, lagekage, som tilbehør, smøre eller sprøjte - luftig

Når jeg skal vælge en creme, der skal være topping på en kage eller skal bruges som fyld eller det cremede element i en dessert, så går jeg ofte med mascarponecreme. Det er lidt som om, at det er flødeskummens luksusfætter, og den får den lækreste cremede og luftige konsistens, der er en del nemmere at styre end ren flødeskum.

Opskrift på nem og luftig mascarponecreme

Du skal kun bruge få ingredienser til cremen. Mascarpone, fløde, vaniljestang og en smule sukker. Dertil evt. skal fra en øko citron. Og det piskes bare sammen til en skøn creme. Fløden skal ikke piskes først – alt ned i en skål, og det kunne næsten ikke være nemmere, og du kan selv styre konsistensen. Den skal nemlig ikke piske så længe, før du har en luftig creme.

Er du vild med mascarpone, så prøv også mine opskrifter på french toast med kaffe-mascarpone, tomatsuppe med mascarpone eller måske en klassisk kartoffelpizza med mascarpone.

Mascarponecreme - til kage, pandekager, lagekage, som tilbehør, smøre eller sprøjte

Mascarponecreme til kage, lagkage, pandekager, crumble, trifli og meget andet

Der er altså uendelige muligheder, når det kommer til denne mascarponecreme. Du kan fx komme den ovenpå en kage (jeg elsker den fx på banankage), du kan smøre den mellem lagene på en kage, spise den i pandekager eller pandekagelagkage, bruge den som det cremede element i en trifli eller servere den til en crumble. Der er mange muligheder, og jeg er sikker på, at den vil passe til det meste.

Smag den til, så den passer – fx med vanilje og citron

Og når vi snakker om muligheder, så er der lige så mange, når det kommer til smagsgivere. Jeg har her smagt til med vanilje og citronskal. Vanilje er jo næsten altid et must, og citronskal giver en dejlig parfume og knæk til den ellers søde creme. Jeg har også testet i kaffeversion med et shot kold espresso eller moste bær, appelsinskal, kanel, lakrids og det hele er godt. Du giver den bare gas.

Det samme gælder med sukkermængden. Er det en sød kage/dessert, så brug kun de 2 spsk, som opskriften skriver. Skal den bruges som tilbehør til noget mere friskt og syrligt, så overveje 2 spsk flormelis mere.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Mascarponecreme - til kage, pandekager, lagekage, som tilbehør, smøre eller sprøjte
Mascarponecreme - til kage, pandekager, lagekage, som tilbehør, smøre eller sprøjte - luftig

Mascarponecreme

En nem og luftig creme på mascarpone og fløde. Her smagt til med vanilje og citronskal. Kan bruges til og i alle kager eller som tilbehør og kan både sprøjtes og smøres ud. Opskriften giver en god portion som på billedet, måske svarende til 500 g creme.
5 fra 1 stemme
Servings: 1 portion
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml fløde
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 spsk flormelis (juster evt alt efter hvor sød din kage er)
  • 1 stk øko citron (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • 1 stk elpisker

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Mas vaniljekornene ud i sukkeret, så de fordeles.
  • Kom vaniljesukker, mascarpone, fløde og fintrevet citronskal i en skål og pisk det til en luftig, cremet creme.
  • Skal den sprøjtes ud, ville jeg piske den en smule mindre end ønsket, da den sætter sig lidt mere efter en tur gennem sprøjteposen.
  • Kan stå en time eller to i køleskabet, men den vil sætte sig mere og mere, jo længere den står på køl.
En mascarponecreme der skal smøres eller sprøjtes

Og der kører du bare derud af. Denne creme kan nemlig både smøres og sprøjtes, og den holder sig selv rigtig godt. Vær opmærksom på, at den sætter sig lidt mere, hvis den står på køl, og vær også opmærksom på, ligesom med flødeskum, at du skal piske den en smule mindre end ønsket, hvis du skal have den gennem en sprøjtepose.

En talkage: mazarinkage med mascarponecreme

Her er et eksempel på, hvad jeg fx har brugt min mascarponecreme til. Jeg har lavet en talkage til en kunde, der fyldte 20 år. Og her lavede jeg en simpel mazarinbund, der blev farvet blå og skåret ud i henholdsvis et 2-tal og et 0. Den toppede jeg med mascarponecreme, friske bær, chokolader og hindbærkompot. Cremen fungerer i hvert fald også super godt både som topping til mazarinkage og som talkage.

Jeg lavede dejen af 450 g blødt smør, 450 g sukker, 450 g marcipan, 6 æg og 135 g hvedemel. Og så i en form på 35×25 cm og bagte den i 30-35 minutter. Lod den køle helt af og skar den ud med en skabelon, jeg selv havde tegnet og klippet af papir. Og så halvanden portion af cremen ovenfor på toppen. Så har du i hvert fald til 16-20 personer.

Talkage med mascarponecreme og bær
Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments