Go Back
+ servings
Mascarponecreme - til kage, pandekager, lagekage, som tilbehør, smøre eller sprøjte - luftig

Mascarponecreme

En nem og luftig creme på mascarpone og fløde. Her smagt til med vanilje og citronskal. Kan bruges til og i alle kager eller som tilbehør og kan både sprøjtes og smøres ud. Opskriften giver en god portion som på billedet, måske svarende til 500 g creme.
5 fra 1 stemme
Servings: 1 portion
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml fløde
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 spsk flormelis (juster evt alt efter hvor sød din kage er)
  • 1 stk øko citron (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • 1 stk elpisker

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Mas vaniljekornene ud i sukkeret, så de fordeles.
  • Kom vaniljesukker, mascarpone, fløde og fintrevet citronskal i en skål og pisk det til en luftig, cremet creme.
  • Skal den sprøjtes ud, ville jeg piske den en smule mindre end ønsket, da den sætter sig lidt mere efter en tur gennem sprøjteposen.
  • Kan stå en time eller to i køleskabet, men den vil sætte sig mere og mere, jo længere den står på køl.