Malmø guide – weekendtur, spisesteder og lidt jul

Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Kardemummabullar hos Söderberg & Sara
Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul 1

For to uger siden var jeg på en dejlig weekendtur i Malmø og har i den forbindelse brygget denne Malmø guide sammen fyldt med gode spisesteder, oplevelser, kultur og lidt julestemning. Eller måske nærmere en miniguide, da Malmø har meget at byde på. Byen er en god weekend get away, fordi du med toget fra København kan være der i løbet af 40 minutter. Og med to dage i byen kan du sagtens nå at opleve en god del af den. Hvis du nu ikke skal afsted i december måned, kan du altså også sagtens bruge guiden alligevel og bare sætte en streg over julemarkederne.

En forlænget weekend i Malmø

Vi boede på Elite Hotel Esplanade lige midt i byen og tæt på centralstationen, og det kan virkelig anbefales. Super god lokation, sød og behjælpelig reception og fine værelser. Vi tog derover fredag tidlig eftermiddag og hjem søndag eftermiddag, og det var helt perfekt tid at være afsted. Lørdag var det koldt men solrigt, hvor det regnede lidt søndag. Det slog os ikke ud, og vi gik rundt til alt i byen. Det er nemlig nemt at finde rundt, og du kan sagtens gå til alt, hvis du er frisk. Det er bare den bedste måde at se byen på, hvis du spørger mig.

Jeg havde, inden afrejse, lavet en laaang liste med alle de (spise)steder, jeg gerne ville besøge. Det var dog lidt svært at nå på to dage, og selvom jeg var ude en uge før, var mange af restauranterne allerede bookede. Så det er et tip til dig – book bord i GOD tid. Vi har dog, meget vigtigt, haft tid til at teste os frem til de bedste kardemummabullar – det er jo et must, når man besøger Sverige. Mindst én om dagen. Og den bedste kaffe. Læs med i denne Malmø guide nedenfor.

Læs også andre guide:

Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Solskinsrige Malmø
Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Fine Atrium
Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul

Malmø guide – hvad skal du se og opleve?

★ Gåtur i parkerne: Slottsparken og Kungsparken var mine favoritter. Så fine parker – også på en solskinsvinterdag. Du kan også gå en lidt længere tur ud til Pildammsparken, hvor der er høje træer, en stor sø og en ret smuk skov (måske mest sommer/forår). Området ved Fiskehoddarna er også fint.

Slentre i Gamla Stan – den gamle, brostensbelagte bydel i Malmø. Her er mange fine gader og huse at kigge på. Det er også her Lilla Torg er, hvor nogle af Malmøs ældste bygninger kan findes.

Gå i butikker: Jeg var især fan af Grandpa og AB Småland, men der er også fine thebutikker eller forretninger med lakrids eller karameller.

Jul og julemarkeder: Jeg må ærligt indrømme, at jeg havde forventet lidt mere af Malmøs julemarkeder. Vi besøgte det ved Gustav Adolf’s square, men det var ikke så stort. Det var også et fint indendørs håndværks/julemarked ved Mit Möllan i denne weekend med en masse små boder og butikker. Og så skulle der være et gammelt et ved Katrinetorp lidt udenfor byen. Det nåede vi desværre ikke, da det var lidt for langt væk. Til gengæld var selve byen virkelig fint pyntet op, og her var det umuligt ikke at komme i julestemning. Jeg tror bare, at jeg sammenligner med julemarkeder i Tyskland og Frankrig, og dem kan Malmøs julemarkeder desværre ikke måle sig med.

Ribersborg Kallbadhus: Hvis det ikke havde været 5 grader koldt, så havde jeg været herhenne, dyppet mig i vandet og gået i sauna bagefter. Vi overvejede det faktisk alligevel, men det blæste lidt for meget. Det er dog på min to-do næste gang. Det ser så smukt ud på en solskinsdag.

★ Museer: Nu er jeg ikke den store museumshaj, så vi prioriterede nogle andre ting i denne omgang. Jeg har dog hørt godt om både Moderna Museet og Malmø Konsthall.

Västra Hamnen: Det her er den nyere bydel på havnen, der er interessant, hvis du interesserer dig for arkitektur. Husk at gå forbi Turning Torso også, der er en ret imponerende skyskraber, der skyder op midt i ingenting. Solnedgangen herude skulle også være ret fin.

Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Lækkert udvalg fra et simpelt menukort hos Atrium
Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Kaffe med havremælk <3
Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Kanel- og saffransnurrer hos St Jakobs Stenungsbageri aka. himlen
Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Første snack hos Mutantur med sprød kartoffel, creme fraiche og kaviar
Malmø guide - weekendtur, spisesteder og lidt jul
Anden og mere speciel snack hos Mutantur: Macaron med kyllingelevermousse, sort peber og hibiscus. Nogen var mere fan end andre.

Malmø guide – hvor skal du spise?

Kardemummabullar / Kardemommesnurrer: Du kan ikke tage til Sverige uden at spise disse. Og vi testede os igennem et par steder i byen: Er du til de lidt lettere/mindre bastante af slagsen, vil jeg gå efter Söderberg & Sara, og hvis du er til de lidt mere smør-tunge i dejen, så vil jeg gå med St. Jakobs Stenungsbageri. Og dem på Lilla Kafferøsteriet er også virkelig gode og ligger måske et sted i mellem de to andre. Alle må og skal jo prøves. I juletiden havde St. Jakobs også safransnurrer i anledningen af Lucia, og de var SÅ gode.

God kaffe: Åh der er mange gode steder. Vi var forbi Lilla Kafferøsteriet, der har deres eget kafferisteri og rister kaffe til mange andre af byens steder. Den er god og smager af kaffe. Vigtigt i min bog. Kaffen hos Noir Kaffekultur var også super god, og kaffen hos Atrium ligeså. Min favorit var dog førstnævnte. Serviceinfo: Alle disse steder havde den gode havremælk fra Oatly. WIN!

Morgenmad hos Atrium: Et rigtigt instavenligt sted. Ikke desto mindre et virkelig fint spot med et simpelt menukort med morgenmadsfavoritter, god kaffe og rimelige priser. Vi fik en opgraderet avocadomad med pocheret æg og dukkah, en eggs benedict med brunet smør og laks og et stykke bananbrød med kaffe-mascarpone. Her kan være mange mennesker, så skynd dig at hapse et bord, så snart du ser et. Du kan desværre ikke booke på forhånd.

Aftensmad hos Mutantur: Her skal du spise aftensmad, hvis du godt kan lide at blive udfordret lidt på smagskombinationer og ingredienser. På den helt gode måde. Åh det var godt. Man kan kun booke bord mellem 17-17.30 og derefter er det drop-in only. Det kan jeg godt lide, og vi fik nemt plads i baren. Vi delte tre små hapsere, 2 små varme retter og to små desserter. Og fik et glas vin til og slap omkring 900 svenske kroner for dette. Og det var så godt.

★ Spisesteder jeg godt ville have haft besøgt: Jeg havde forsøgt at booke bord på Lyran og skrive os på venteliste en uge i forvejen. Det blev desværre ikke muligt, men hvis jeg nogensinde kommer til Malmø igen, vil jeg bestille bord her. Samme gælder Bastard, der også skulle være rigtig godt. Hvis der havde været flere måltider tilgode, så havde jeg også Jord, Kärleksgatan 3 og Julie på min liste.

Jeg håber, at du kan bruge min Malmø guide! Skriv endelig hvis du skulle have spørgsmål eller flere tips, som andre kan bruge. Så tilføjer jeg det til denne Malmø guide.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments