Annonce

Guide til Berlin

Guide til Berlin - mad, oplevelser, spise, bo
Morgenmad hos Sofi Bakery

I min sommerferie har jeg blandt andet været en forlænget weekend eller måske nærmere 4-5 dage i Berlin. Jeg havde lavet en del research inden, og alt det, sammen med den viden og oplevelser jeg fik på selve ferien, har jeg samlet herunder i en guide til Berlin. Jeg håber, at du kan bruge det og kan finde inspiration til mad, spisesteder, oplevelser, seværdigheder og meget andet til din ferie i Berlin. Du er altid velkommen til at lægge en kommentar nedenunder, skulle du have nogen som helst spørgsmål, eller tips du selv vil dele.

For mig er det også vigtigt at sige, at der findes mange guides til Berlin. Og min er ikke nødvendigvis dækkende. Så tag hvad du kan bruge fra min guide og læs en masse andre også. Sådan kan du strikke den perfekte ferie sammen for dig.

En forlænget weekend i Berlin

Berlin er en stor by, og der er masser at se og lave. Du kan sagtens tage 2-3 dage i Berlin, men du kan også tage 5 dage med lidt mere ro på. Her kan man jo evt. tage en dag i hver bydel med tid til at gå rundt og kigge. Der er en del af de klassiske, turistede ting, man næsten skal se, når man er i Berlin, men det er altså en del mere hyggeligt (synes jeg) at gå rundt i de hyggelige kvarterer omkring Kreuzberg, Friedrichschain og Prenzlauerberg. Jeg havde virkelig glemt, hvor smuk og hyggelig en by Berlin er.

Generelle tips til ferie i Berlin

Hvor skal man bo i Berlin?

Vi boede på et hotel i centrum af byen. Ikke noget specielt men det var en fin lokation, når man skulle til mange forskellige bydele i løbet af dagene og faktisk ikke brugte hotellet til andet end at sove eller hvile de ømme fødder. Der er mange hyggeligere områder at bo i som fx. Kreutzberg og Prenzlauerberg, men at bo midt i byen passede os helt fint.

Hvordan kommer man rundt i Berlin?

Vi kunne gå rundt til meget i Berlin. Det kan du også, hvis du ikke er bleg for at gå 20.000 skridt om dagen. Jeg vil dog anbefale at tage de længere ture i U- eller S-bahn, så du ikke bliver helt smadret eller skal bruge tid på det. Det gjorde vi, og det er simpelthen så nemt med offentlig transport i byen. Her kan jeg anbefale dig at downloade appen BVG, der virker lidt som Rejseplanen, og her kan du også købe dine billetter til den konkrete rute eller en 24 timers billet direkte. Det er ret smart.

Læs også andre rejseguides end denne guide til Berline:

Berlin marked Boxhagener Platz
Marked på Boxhagener Platz
Berlinmuren Bernauerstrase
Berlinmuren ved Bernauerstrase
Berlin minde om de myrdede jøder
Mindet om de myrdede jøder
Sofi bakery berlin
Berlin Tempelhofer feld
Tempelhofer Feld
Berlin Dom
Berliner Dom om aftenen

Guide til Berlin – hvad skal du se og opleve?

Klassiske turistede seværdigheder: Checkpoint Charlie, East side gallery, Brandenburger Tor, Reichstag, Berlinmuren ved Bernauerstraße, mindesmærket for de myrdede jøder, Berliner Dom, Alexanderplatz med fjernsynstårnet (Fernsehturm Berlin). Alle disse steder skal du næsten se, når du er i byen – i hvert fald hvis det er første gang. Nogle spots er bedre end andre. De skal være med i en guide til Berlin. Jeg vil anbefale dig at google seværdighederne, mens du står ved dem. På den måde lærer man også lidt om stedets historie.

Parker: Der er så mange hyggelige parker i Berlin. Tiergarten, Mauerpark, Volkspark Friedrichschain er bare nogle af de parker, vi gik igennem. Der er små og store parker, og det er skønne grønne omgivelser og perfekte steder at medbringe picnic og lignende.

Markeder: Der sker mange sjove ting i Berlin, og en af dem er blandt andet, at små (eller store), lækre og hyggelige (mad)markeder dukker op flere steder. Det er en god ide at researche på, hvis du er en madnørd som jeg. Vi besøgte lørdagsmarkedet på Boxhagener Platz og Kollwitzplatz og ville også gerne have været forbi “thaipark”, hvor der er thai street food i weekenderne. Der er også Markthalle Neun, der kombinerer street food og Torvehallerne i en lille udgave.

Tempelhofer Feld: Er du i byen i mere end 2-3 dage, og er det godt vejr, så vil jeg næsten anbefale dig at tage turen ned til Tempelhofer Feld. Det er en forladt lufthavn, eller i hvert fald en gammel lufthavn der ikke bruges længere. Det er næsten en stor park med landingsbaner, og det er også et hyggeligt sted at tage picnic med.

Berliner Unterwelten: Det her er i hvert fald et rigtig fint tip, jeg ikke har set så mange steder. Berliner Unterwelten arrangerer forskellige guidede ture i undergrunden bl.a. på fokus på bunkere og lignende fra anden verdenskrig. Vi var på tur 1 i en gammel bunker/opholdssted under krigen, hvor man kunne søge tilflugt fra bombningen. Det var super interessant, guiden var god og fortalte om livet under krigen, hvordan bunkeren blev brugt og meget mere. Det kan anbefales.

Freiluftkino: Vi nåede desværre ikke dette punkt, men om sommeren er der flere forskellige open air biografer i parker rundt omkring i Berlin. Jeg tjekkede programmet ud, og det var faktisk nogle ret fine film, de viste.

Guidede cykel eller gåture: Jeg er blevet anbefalet af en del andre enten at booke guidede gåture eller cykelture rundt i Berlin. Vi gjorde det ikke selv, men jeg vil gøre det næste gang. Nogle er endda gratis, og det er en fed måde at se byen på – en alternativ guide til Berlin i hvert fald.

Sofi bakery Berlin
Sofi the bakery
Santa Maria Berlin
Santa Maria
Santa Maria Berlin
Santa Maria
Hokey Pokey Berlin
Hokey Pokey
Mädchenitaliener Berlin
Mädchenitaliener
Albatross bakery Berlin
Albatross
DuDu31 Berlin
DuDu 31

Guide til Berlin – mad. Hvor skal du spise?

Måske du fulgte med på min Instagram, men vi fik så meget lækkert at spise i Berlin. Der er så meget god mad i byen, og det er faktisk ikke særlig dyrt – i hvert fald ikke sammenlignet med danske priser. Der dukker hele tiden nye steder op, og jeg vil anbefale dig at søge endnu mere end bare mine forslag, men det her er i hvert fald nogle af de steder, vi besøgte og var glade for.

Bagerier: Lidt ligesom de større byer i Danmark er Berlin også gode på bagerierne, surdej, wienerbrød og lignende. Vi spiste flere gange på Sofi – et dansk eget bageri med dansk mel, og hvor man kan sidde ude i deres hyggelige baggård. Deres morning bun med kardemomme, appelsin og sukker, surdejsboller med ost og granola var alle fantastiske. Vi besøgte også Albatross, der virkelig også havde noget lækkert og lidt anderledes bagværk. Deres Queen A (en kouign amann) med karamel og salt og deres creme brulee/rabarber fyldte wienerbrød var alt for lækre.

Morgenmad eller brunch: Fuldstændig ligesom mange andre europæiske storbyer er Berlin også fyldt med gode morgenmadssteder. Da vi ikke havde alverdens morgener og også gerne ville prioritere bagerierne ovenover, så nåede vi kun ét morgenmad/brunch-sted: Annelies. Det var til gengæld måske også den bedste morgenmad, vi fik på turen. Min kæreste fik surdejsbrød med de lækreste scrambled eggs og ost, og jeg fik de vildeste fluffy pandekager med solbær og fed cremefraiche, og så delte vi en Queen A (fra Albatross bakery) og fik selvfølgelig god (århusiansk) kaffe til. God havremælk har de også til de interesserede. Længere nede tipper jeg om et par steder, vi skal prøve næste gang.

Af kaffesteder kan jeg anbefale The Barn, der ligger flere steder i byen, og som også har havremælk udover lækker kaffe. Derudover skulle Concierge Coffee, Roamers, Chapter One Coffee og District Coffee også have god kaffe.

Frokost: Mange af de frokoststeder vi ville have prøvet var desværre lukkede/holdt sommerferie, og det var ellers nogle steder, jeg havde fået anbefalet af en god veninde. Han West for deres dumplings og håndstrukne nudler og Lo Mens Noodle House for deres crispy duck noodles. Bi besøgte også Goldies en anden dag for en hurtig frokostsnack og delte den vildeste fried chicken med honningsmør og nogle ok fritter (der dog kunne vælges i en vild trøffel-udgave).

Aftensmad: Vi fik til gengæld rigtig meget god aftensmad. God stemning, fine tacos (især den med sprød fisk) og rigtig gode margaritas på Santa Maria. Dagen efter besøgte vi Mädchenitaliener og, efter at have måtte vente lidt, fik vi plads i deres hyggelige baghave og delte tapasbræt, burrata og den lækreste figenpasta med fennikelpølse, balsamico og pinjekerner. Vi hentede pizzaer fra et collab mellem Tiny’s pizza og et hyggeligt sted kaldet Piccolo Giardino en aften, og jeg fik en lækker pizza med spicy salami og en smule honning. Vi spiste også lækker japansk/sushi hos DuDu31 og fik nogle lækre cocktails – et af de eneste steder, vi kunne bestille bord på forhånd.

Is og søde sager: Du kan næsten ikke læse guides til Berlin uden at blive anbefalet Zeit Für Brot, der laver lækre kanelsnegle og andre spændende snegle. Vi delte en som eftermiddagssnack en dag, og den var virkelig også god. Vi besøgte også Hokey Pokey, der laver super lækker is. Jeg fik en med honeycomb og en anden med mascarpone, blåbær og marengs. Mmmh!

★ Spisesteder jeg godt ville have haft besøgt: Havde vi haft flere dage i Berlin, havde jeg som skrevet ovenover også besøgt Han West og Lon Mens Noodle House. Yderligere på listen var også Otto til aftensmad, Gazzo for pizza, Silo Coffee, Father Carpenter og ABC Allans Breakfast Club til morgenmad, Yafo og SimSim Levantine for mellemøstlig mad og Monsieur Voung for asiatisk. Der er vist rigeligt til mit næste besøg i Berlin og en udvidet guide til Berlin.

Jeg håber, at du kan bruge min guide til Berlin! Skriv endelig hvis du skulle have spørgsmål eller flere tips, som andre kan bruge. Så tilføjer jeg det til denne rejseguide til Berlin.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments