Annonce

Guide til Tel Aviv, Israel

Guide til Tel Aviv, Israel

Uh jeg er vendt tilbage fra den dejligste uge i Israel, som jeg har delt masser af på Instagram. Og I er mange, der har bedt mig om at dele tips og gode steder, så jeg har skriblet så hurtigt som muligt, så jeg nu kan dele min guide til Tel Aviv, Israel med jer. Skal du afsted? Jeg siger dig: You are in for a treat. Tel Aviv og Israel generelt er et skønt sted at tage på ferie. Det er samtidigt også et lidt anderledes sted, og jeg har mange gange hørt: “Hvorfor skal du lige derhen?”. Men jeg sender hermed min kæmpe anbefaling! En skøn by, søde mennesker, lækker mad og spændende oplevelsesmuligheder.

En uges ferie i Tel Aviv, Israel

Jeg var afsted med en veninde i midten af november i en uge. Det var, hvis du spørger mig, et perfekt tidspunkt at tage afsted på. Der var ikke mange turister i byen, og der var stadig 22-24 graders sol hver dag, hvilket gjorde, at vi både kunne gå rundt i sommertøj uden at svede for meget eller ligge på stranden og bade. Hvis du tager afsted i sommermånederne, vil der være en del mere varmt. Vi fløj direkte derned med Norwegian og boede halvdelen af tiden i AirBnb og den anden halvdel på Florentin House hotel. Begge dele var skønt, og det var et fint kvarter, men jeg er klart mest fan af AirBnb-modellen.

Læs også andre guides: 

Guide til Tel Aviv, Israel - Jerusalem
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel Jerusalem
Guide til Tel Aviv, Israel, Jerusalem
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel

Guide til Tel Aviv – Hvad skal du se og opleve?

Hyggelige områder: Florentine, Shabazi og Jaffa/Jaffo. Men generelt har de fleste bydele både de hærgede og de hyggelige steder.

Tag på stranden. En stor del af vestsiden af Tel Aviv er dækket af strand, hvor du vil finde den ene efter den anden hele vejen ned langs kysten. Og her er rent og pænt – nogle mere pakkede end andre. Det kommer helt sikkert også an på sæsonen. Men vandet var klart og lækkert, og man skal bare undgå vandsportsområderne.

★ Gå en tur rundt i den gamle bydel/havneby Jaffa. Her kan du snildt bruge en halv-hel dag på at gå rundt i de hyggelige gader, ind i de små butikker og ned til havnen. Her er virkelig smukt.

★ Tag på Sarona Market – et sted der kan sammenlignes lidt med en version af Torvehallerne. Her er mange lækre spisesteder, butikker og smagsprøver. Hvis du er til lignende markeder, bør du også kigge forbi Kitchen Market lidt længere oppe nordpå.

★ Gå forbi og gennem den gamle togstation HaTachana, som på en og samme tid føles uhyggeligt forladt og spændende og fin.

★ Når vi snakker om markeder, må du også forbi det lokale marked Hacarmel (Carmel market), der ligger lidt mere centralt i byen og er meget mere lokalt og travlt. Her kan du finde alt og især mange spiselige sager – alt fra det lækre til det mindre appetitlige. Nødder, bagværk, frugt og grønt, slik, kød og fisk og meget mere.

★ Tag på en dagstur til Det Døde Hav. Vi bestilte via Egged Tours, og de var super søde, og det kørte som smurt. Turen var en kombination mellem 2 timer ved Det Døde Hav (husk at smøre dig ind i mudder – din hud bliver HELT blød) og en tur til Masada, hvor du kommer op på et historisk palads med udsigt over ørkenen og hører den spændende historie.

★ Tag en dag til Jerusalem. Fra togstationen kan du tage et tog til lufthavnen (10-15 min) og så et tog til Jerusalem (25 min). Når du er i Jerusalem, skal du huske at tage forbi Mehane Yehuda markedet (fik de bedste Rugelach her) og gå ned i den gamle by og se Grædemuren, Jomfru Marias grav og Getsemane. Vi var også på Holocaust museum, som var fint men ikke et must, hvis du spørger mig. Du kan tage railway rundt, som fungerer fint.

★ Ellers vil jeg som altid bare anbefale at gå rundt i byen og opleve, se og falde over hyggelige og spændende steder og områder. Det var sådan, at vi fandt mange af spisestederne længere nede.

Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel
Guide til Tel Aviv, Israel

Guide til Tel Aviv – hvor skal du spise?

★ Har du lyst til Bali-vibes og en mere frisk morgenmad, så kan jeg anbefale at smutte forbi Urban Shaman, hvor vi fik lækre smoothiebowls. Alt var vegansk og hjemmelavet (også deres mandelmælk).

★ Et absolut must er at tage forbi det berømte Lehahim Bakery en morgen og dele lidt forskelligt. Vi var især vilde med deres mandelcroissant, men deres tærte, myslibolle og rugelach var også virkelig gode.

★ Vi fik den lækreste Sabich hos Hakosem. En Sabich er en variant af fyld med stegt aubergine, æg, mangodressing og så ellers de klassiske elementer i en mellemøstlig pita: grønt, syltet og tahindressing. Den er stor, og vi kunne nemt dele den som let frokost. Her går de ikke ned på snask. Og så kan købe separate falafler, som du bestemt ikke må snyde dig selv for. De er virkelig gode.

★ Den første aften spiste vi hos Puaa, der både er en lille lækker købmandsbutik og en hyggelig cafe, hvor du kan sidde ude på gaden i farverige omgivelser. Vi bestilte friterede blomkål med en lækker mayo og en gede-labneh med bagte tomater og pita til. Og der var mange andre lækre ting på menukortet.

★ For et lidt dyrere men virkelig lækkert japansk sted må du prøve Disco Tokyo. Vi betalte 800 kroner for to personer og delte fem retter, lidt snacks og fik en cocktail hver. Og det hele smagte SÅ godt. Vi var især vilde med deres gyoza, dumplings og cocktails. Og desserten var for vild: wasabi-is, saltkaramel, sojacreme og sprød kakaonibskaramel. Og både med service og den lidt intime restaurant var der intet at beklage. Bestil endelig bord på forhånd. Vi gik bare derned og bestilte bord.

Spis lækre salater hos: Eats cafeteria. Her fik vi blandt andet en med ris, søde kartofler, bagte løg, kerner, forårsløg og kaneldressing. Og delte en brownie med halva, som du ikke må snyde dig selv for. Du må også forbi Meshek Barzilay – et farm to table vegetarisk/vegansk sted, hvor du kan blande en bowl af lækre salater, bagt grønt og dressing. Vi tog det med i lufthavnen, og det var super lækkert.

Spis god hummus hos: Kaspi – her fik vi en hummus med pita og bourekas med ost og spinat. Sidstnævnte må du prøve. Hvis ikke her, så et andet sted i Tel Aviv. Min favorit var dog Shlomo & Doron, hvor selve stedet udefra slet ikke ligner noget, du ville overveje. Men vi fik en hummus med ‘chopped falafel’, pita og en lækker salat med oliven, masser af grønt og ost til som take-away.

Spis et billigt men lækkert måltid hos: Der er mange forholdsvist budgetvenlige steder i Tel Aviv, men jeg føler alligevel, at jeg må give dette tip videre. Foruden at vi gav 120 kroner for to personer, så var maden virkelig lækker. Vi fik en hummus toppet med kikærter samt falafler, pitabrød og den lækreste tabbouleh salat med masser af frisk persille, tomater, bulgur (tror jeg), ristede mandler, feta og dadler. Jeg kan dog ikke fortælle dig, hvad stedet hedder, da det står på arabisk. Men det er denne: חומוס ושות på Herzl street.

★ Her får du lækker is: Buza is (vild med deres cashew-saltkaramel og ananas-ingefærsorbet). Anita Gelato (så mange lækre varianter, og deres variant med vegansk oreo mousse er vild). Sidstnævnte mit favoritsted.

★ Her drikker du god kaffe: Nahat, Poc.cafe, Eats og Cafelix (sidstnævnte var især min favorit). Alle havde også plantemælk.

★ Ting du SKAL prøve: Sabich (et fyld til pita eller fladbrød med stegt aubergine, æg og tahindressing mm.), Bourekas med spinat og ost (fyldte filodejspakker), Halva (tahin-slik), shakshuka (æg i tomatsauce), Babka (chokolade twisted brødkage) og Rugelach (chokolade-marcipanhorn).

★ Hvis vi havde haft mere tid, havde vi også prøvet: North Abraxas (bestil bord i god tid – ville jeg ønske, vi havde gjort), Abu Hassan (skulle have de bedste falafler), Mezcal (mexicansk) og Miznon (forskellige fyld til pita).

Gode råd og tips fra mig til dig

  • Brug et offline map til at finde rundt i byen. Vi brugte appen maps.me, hvor du nemt kan finde rundt uden wifi. Du kan også plotte ting ind og nemt finde dem, hvis du skulle være i nærheden af noget, du gerne vil se / et sted, du gerne vil spise. Det var en KÆMPE hjælp for os.
  • Du kan til det meste, hvis du er frisk (det gjorde vi), og ellers er der elektriske løbehjul og cykler, du kan låne.
  • Du kan sagtens gå rundt med bare skuldre og knæ – det er en storby som de fleste andre, og der blev ikke kigget skævt på os. Du skal dog dække disse, når du er på religiøse steder.
  • Tager du en taxa, skal du vælge en, der kører med taxameter – alt andet er nemlig ulovligt. Og det er ikke unormalt, at det koster lidt ekstra, hvis du har baggage med.
  • Der skulle være gratis wifi en del steder i byen. Jeg kunne ikke rigtig få det til at fungere, men min veninde kunne en gang imellem.
  • Der er Wolt i byen, så du kan få leveret mad til dit værelse/hotel. Det gjorde vi et par gange efter en lang dag og fik også prøvet nogle af ovenstående steder på denne måde.

Jeg håber, at du kan bruge min guide til Tel Aviv! Skriv endelig hvis du skulle have spørgsmål eller flere tips, som andre kan bruge.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments