Guide til Stockholm

Guide til Stockholm

Har du planer om at tage til Sveriges skønne hovedstad? Så vil jeg anbefale dig at læse min lille guide til Stockholm lige her. Jeg havde kun 3 dage i byen, så jeg kunne desværre ikke nå det hele (læs: spise det hele hæhæ), men jeg har alligevel skriblet en lille guide sammen med mine anbefalinger og tips – både hvad du skal se, og hvor du skal spise. Og så har jeg tilføjet en lille “hvis jeg havde mere tid, ville jeg også have…” til sidst. Det bliver næste gang. Alle billeder er taget med iPhone, hvilket ikke er den bedste kvalitet, men jeg håber, at I overlever.

Jeg var afsted i sidste uge, start august, hvor mine forældre havde inviteret mig 3 dage til Stockholm. Og så kvitterede jeg med nøje udført research og forslag til alle de steder, vi skulle opleve deroppe. Stockholm er en skøn by, og jeg vil anbefale den til enhver. Priserne minder meget om de københavnske, og vi ville sagtens have kunne bruge et par dage mere. Vi boede på Clarion Hotel i bydelen Södermalm, kendt som byens måske mest hippe kvarter.

Læs også andre rejseguides: 

Guide til Stockholm
Guide til Stockholm
Guide til Stockholm 1
Guide til Stockholm 2
Guide til Stockholm 3
Guide til Stockholm 4
Guide til Stockholm 5
Guide til Stockholm 6
Guide til Stockholm 7

Guide til Stockholm – hvad skal du se og opleve?

★ Gå rundt og oplev de forskellige bydele. Det er mit bedste tip til at lære byen at kende. Du kan gå til det meste i Stockholm, hvis du bare har et par gode gåsko og lidt vilje med. Jeg var især vild med Södermalm, men du skal også tjekke Gamle StanÖstermalmNorrmalm, Djurgåden og Kungsholmen ud.

★ Vær kulturel for en dag og besøg det kongelige slot, Kungliga slottet, i Gamla Stan. Her kan du sagtens kigge dig omkring uden at betale indgang. Besøg også Fotografiska, en af verdens største samlinger af nutidig fotografi, og det næsten 400 år gamle skib på Vasa Museum, der engang forliste ud for Stockholm havn.

★ Tag en lille båd ud til Fjäderholmana, en lille ø cirka 25 minutters sejltur fra byen. Du kan tage båden fra Slussen eller Nybrokajen cirka hver halve time. Herude kan du bade, spise frokost, tage picnic med og nyde en is.

★ Gå på madshopping. Stockholm gemmer nemlig på nogle ret lækre butikker og supermarkeder. Indstil dig på at bruge en del penge her, hvis du bare er lidt madinteresseret som jeg. Tag forbi Pärlans Konfektyr for de lækreste håndlavede karameller, i luksussupermarkedet Paradiset, der minder mig lidt om et mini Wholefoods a la New York eller tag i Urban Deli og køb en masse lækre ting til en picnic eller snack. Du kan også smutte forbi Saluhall, der minder lidt om et madmarked a la Torvehallerne.

★ Nede bag vores hotel gik vi en eftermiddag en tur og fandt den store sø bag Erikdalsbadet. Her var så rart og roligt, og folk badede, spiste is, læste bøger og hyggede sig med picnic. Det kan bestemt anbefales at gå her forbi, hvis du er i nærheden. Her var der også nogle ret søde kolonihuse i nærheden i ægte svensk stil.

Guide til Stockholm
Guide til Stockholm
Guide til Stockholm 8
Guide til Stockholm 9
Guide til Stockholm 10

Guide til Stockholm – hvor skal du spise?

★ Du kan ikke sige Stockholm uden at sige kardemummabullar. Og jeg havde researchet mig frem til, at de bedste kunne fås hos Fabrique. Og hold nu op hvor måtte de gerne åbne en butik i København også. Jeg prøvede at overtale dem uden held og måtte i stedet købe en med hjem til København. Dem her må du ikke gå glip af. Vil du lave dine egne kardemommesnurrer? Find en opskrift lige her.

★ Der er masser af gode morgenmadssteder i byen. Fx Cafe Pascal eller Greasy Spoon. Sidstnævnte var så godt. Her smagte jeg blandt andet røsti med pocheret æg og rødbedehollandaise, banan french toast, avocadomadder, foodporn-værdige brombærpandekager med pistacie mascarpone og lækker kaffe. Jeg ville også meget gerne have prøvet Pom Och Flora, der desværre havde lukket. Det bliver næste gang!

★ Min søde veninde havde anbefalet mig at tage på Omnipollos Hatt. Og den anbefaling vil jeg hermed give videre. Hvis du er til de lækreste pizzaer med muligheder for lidt mere eksperimenterende toppings, gode og anderledes øl (deres speciale) eller bare en virkelig god hyldeblomstsaft, så er det her, du skal hen.

★ Vil du prøve en krydsning mellem svensk og fransk mad, så er Nytorget 6 et godt sted at spise aftensmad. Her var enormt hyggeligt, og jeg fik tartar og sød kartoffelfritter, som smagte virkelig skønt. Husk at bestille bord.

★ Havde jeg haft mere tid, havde jeg også spist salater fra Maka Maka (et stede vi faldt over en formiddag), drukket kaffe hos Johan og Nystrøm, spist falafelpita fra Falafelbaren og spist endnu flere kardemummabullar.

Jeg håber, at I kan bruge min guide til Stockholm! Skriv endelig hvis I skulle have spørgsmål eller flere tips, som andre kan bruge.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments